Are kokeilee asukas-TV:tä putkiremontin viestintäkanavana

Are urakoi parhaillaan Helsingin kantakaupungissa useita linjasaneerauksia. Yksi kohteista on Pursimiehenkatu 20. Kohteessa päätettiin panostaa eritoten tiedottamiseen

Remontissa As Oy Pursimiehenkatu 20:n asukkaita palvelevat projektin omat Internet-sivut.

”Internet-sivujen kautta olemme saaneet paljon palautetta suoraan loppuasiakkaalta. Sivujen interaktiivisuus on saanut kiitosta käyttäjiltä. Nettisivut päätimme perustaa taloyhtiölle remontin ajaksi, koska talossa on paljon sijoitusasuntoja ja omistajat asuvat muualla. Nuorille ihmisille Internet on tuttu, mutta vanhemmille TV on tutumpi käyttää ja siksi tiedotuksessa hyödynnetään myös asukas-TV:tä”, toimialapäällikkö Kai Aarnio Aresta kertoo.

Asukkaat voivat kaapelikanavalle viritetyn erillisen asukas-TV:n kautta seurata taloyhtiön saneerauksen etenemistä ja aikatauluja sekä lukea remonttiin liittyviä tiedotteita ja ohjeita. Viikkopalaverissa arelaiset tarkistavat tietojen päivitystarpeen.

Saneeraus on teknisesti laaja. Se sisältää putkityöt ja sähkötyöt kokonaisuudessaan, teletöitä (mm. atk-, puhelin- ja antenniverkon) sekä ilmanvaihdon koneellistamisen. Taloyhtiössä on asuntoja yhteensä 42.

TV:n ja Internetin lisäksi asukkailla oma Are-yhteyshenkilö

Asukkaille on myös nimetty Arelta omat yhteyshenkilöt remontin ajaksi, joiden puoleen voi kääntyä remonttia koskevissa yksityiskohdissa.

”Putkiremontti ei ole asukkaille mukava asia, kun tullaan asuntoon ja viikossa hajotetaan paikat maan tasalle. Kun lopuksi nähdään työn tulokset ja vanhan tilalle on rakennettu toimivammat ja paremmat tilat, hyväksytään yleensä remontinaikaiset vaikeudet. Haluamme hoitaa remontin mahdollisimman häiriöttömästi ja viestiä selkeästi, mitä milloinkin tapahtuu”, Aarnio sanoo.

Aressa halutaan kehittää asukasviestintää yhä toimivammaksi hyödyntäen myös uusia teknologioita. Tähän tehtävään on Aren Korjausrakentamisen palveluihin nimitetty yhteyspäälliköksi Marina Lindholm, joka jatkossa on aktiivisesti mukana linjasaneerausprojektien viestinnässä sekä asiakasyhteyksissä.

Asukas-TV:n kustannukset jaettiin pääurakoitsija Are/Putki-Sampo Oy:n ja rakennusurakoitsija R. Muhonen Oy:n kesken, koska haluttiin kokemuksia asukas-TV:stä viestinnän työkaluna.

Are Oy on mukana Taloyhtiö 2008 -tapahtumassa 24.4. Wanhassa Satamassa Helsingissä.

Aki Puska
toimitusjohtaja

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja Arto Turkulainen, Are Oy, 040-300 5730
Toimialapäällikkö Kai Aarnio, Are Oy, 040 300 5637
Isännöitsijä Jyrki Pauloma SKV Oy, 010 228 6003

Are Oy on Suomen johtavia urakointi- ja kiinteistöpalveluyrityksiä. Tarjoamme asiakkaillemme kattavia kokonaisratkaisuja toimisto-, liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä korjausrakentamisen palveluja asuinkiinteistöihin.

Palvelemme asiakkaitamme koko Suomessa ja tytäryhtiömme kautta Venäjällä, Virossa ja Latviassa. Liikevaihtomme vuonna 2007 oli 212 milj. euroa, meitä arelaisia on tällä hetkellä noin 1700. Are on osa Onvest-konsernia.

www.are.fi

Jaa tämä: