Are korjaa hotelli Tammerin Tampereella

Rakennus-Are Oy – ensi vuoden alusta pelkkä Are – voitti Tampereella sijaitsevan perinteikkään Sokos Hotel Tammerin peruskorjauksen rakennusteknisten töiden urakkakilpailun jo aiemmin syksyllä .

Kohteen rakennuttaja on Oy Tammer Ab. Kohteen rakennuttamistehtävät hoitaa SOK Kiinteistötoiminnot.

Urakka käynnistyi 15.12. Rakennusteknisten töiden vastaavana mestarina toimii Risto Andersson ja työmaamestarina Jerry Vaittinen. Urakka-aika on 24.5.2009 asti. Korjattava huoneistoala on noin 1 900 m2.

Vaativa rakennussuojelukohde

Työn suurina haasteina ovat aikataulu, kohteen perinteet ja vaativuus sekä työmaan sijainti kaupungin keskustassa.

Grand Hotel Tammer eli Tampereen teknillisen seuran talo valmistui vuonna 1929. Tammerin julkisivu ja tyylikäs juhlahuoneisto ravintoloineen on suojeltu rakennussuojelulailla.

Rakennustöitä tehdään hotellin kellarista 7. kerrokseen asti. Kellarikerrokseen rakennetaan uudet keittiö- ja ravintolatilat, joilla ravintola saadaan avautumaan Tammerinpuistoon. Hotellin vastaanoton yhteyteen rakennetaan lobby-baari.

Hotellihuoneiden (89 kpl) kylpyhuoneiden pinnat uusitaan vesieristyksineen, talotekniikkoineen ja lvi-kalusteineen. Myös hotellihuoneiden ja käytävien pinnat sekä huoneiden kalusteet uusitaan tai uudelleenkäsitellään.

Lisäksi tehdään väliseinämuutoksia ja palo-osastoinnin parannuksia sekä lvi-töitä. Julkisivusta osa ikkunoista uusitaan ja osa kunnostetaan.

Lisätietoja:

Are Oy
Harri Isomäki, aluepäällikkö, puh. 0400 688 737, sähköposti:
harri.isomaki@are.fi

Matti Latvasalo, rakennuttajapäällikkö SOK, puh. 0500 514209, sähköposti:
matti.latvasalo@sok.fi

Jaa tämä: