Are mukana toteuttamassa Suomen energiatehokkaimpia tiloja

Energiatehokas Estradi

 

Tuoreimmissa Prointerior- ja Projektiuutiset-lehtien numeroissa kerrotaan Spondan Kone Hissit Oy:lle rakennuttamasta uudesta toimitilasta, jolle on myönnetty LEED Platina -ympäristösertifikaatti. Are on ollut mukana rakentamassa energiatehokasta kiinteistöä, jonka sieluna on Are Sensus -talotekniikkajärjestelmä. Toimistotalon katolla on myös aurinkosähköpaneelit hissien käyttösähköön. Ympäristösertifikaatin saamiseen on vaikuttanut lisäksi Estradin erinomainen sijainti hyvien liikenneyhteyksien ja pyöräteiden varrella.

 

Ympäristöasiat näkyvät myös kiinteistön käyttäjien arjessa esimerkiksi tiedottamalla niistä talon hissikorien näyttöjärjestelmällä.

 

”Hissit kulkevat osin aurinkoenergialla. Are Sensus -talotekniikkajärjestelmä saa sekin suitsutusta osakseen: järjestelmä on energiatehokas, talon sisäilman laatu on erittäin hyvä ja veto-ongelmia ei ole”, toteaa Kone Hissien toimitusjohtaja Heikki Haasmaa Prointeriorin artikkelissa.

 

Spondan omistamassa kiinteistössä huolto ja ylläpito ovat myös Aren vastuulla. Tilojen käyttäjien toiminnalla on kuitenkin suuri merkitys energiatehokkuuden toteutumisessa.

 

”Spondan ympäristökumppanuusohjelman mukaan asiakasta opastetaan toimitilojen käytössä energiankulutuksen pienentämiseksi”, kertoo Spondan kiinteistökehityksen projektipäällikkö Hannu Hirvensalo Projektiuutisissa.

 

Lue Prointeriorin juttu

Lue Projektiuutisten juttu

 

Lisätietoja:

Heikki Mäki, suunnittelupäällikkö, puh. 040 300 5606, heikki.maki@are.fi

Vesa Hakkarainen, liiketoimintajohtaja, puh. 040 300 5181, vesa.hakkarainen@are.fi

Jaa tämä: