Are ostaa Lujapalvelujen kunnossapito- ja korjausrakentamisen palvelut

Lujapalvelut keskittyy kiinteistönhoitoon, siivoukseen ja toimitilapalveluihin

Liiketoimintakaupalla Are Oy vahvistaa valtakunnallista palvelutarjontaansa, Lujapalvelut puolestaan keskittyy uuden strategiansa mukaisesti ydinliiketoimintaansa, kiinteistönhoitoon, siivoukseen ja toimitilapalveluihin. Lujapalvelujen 116 liiketoiminnan piiriin kuuluvaa henkilöä siirtyvät Aren palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakauppa solmittiin 13.2.2008.

Arelle sopimus on jatkumoa vuoden 2007 aikana tehdyille yrityksen korjausrakentamisen palveluja vahvistaville yritys- ja liiketoimintakaupoille. Asiakkaat saavatkin Arelta kaikki talotekniset palvelut kiinteistön koko elinkaaren ajaksi; yritys voi entistä laajemmin tarjota asiakkailleen mm. kiinteistön käyttäjälähtöiseen kehittämiseen, kunnostamiseen ja energiatehokkuuteen liittyviä palveluja.

”Sopimuksen myötä Are ottaa asemansa myös korjausrakentamisen osalta valtakunnallisena palveluntarjoajana. Asiakkaamme voivat luottaa kattavien korjausrakentamiseen ja kunnossapitoon liittyvien palvelujemme kehittämiseen ja vakiintumiseen talotekniikkaurakointi- ja kiinteistöpalvelujen rinnalla”, sanoo Are Oy:n toimitusjohtaja Aki Puska.

Liiketoimintakaupan piiriin kuuluvia korjausrakentamisen ja kunnossapidon palveluita Lujapalvelut on tarjonnut erityisesti Oulun ja Kuopion talousalueilla, vähäisessä määrin myös pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella.

”Lujapalvelut jatkaa kiinteistönhoito-, siivous- ja toimitilapalvelujen tarjoajana kaikilla entisillä toimintapaikkakunnillaan tavoitteenaan edelleen laajentua näissä liiketoiminnoissa”, Lujapalvelut Oy:n toimitusjohtaja Mauri Suuperko kertoo. ”Tulemme tulevaisuudessa tekemään yhteistyötä Aren kanssa, koska strategiaamme kuuluu myös yrityksemme palvelutarjooman laajentaminen kumppanien kanssa, jotta voisimme palvella asiakkaitamme mahdollisimman kilpailukykyisesti ja tehokkaasti”, lisää Mauri Suuperko.

Tekemällään kaupalla Are kaksinkertaistaa korjausrakentamisen volyyminsa, kun ostetun liiketoiminnan liikevaihto on vuositasolla noin 10 miljoonaa euroa. Aren korjausrakentamisen tavoitteena on noin 40 miljoonan euron vuosiliikevaihto vuoteen 2010 mennessä.

Areen siirtyvissä kunnossapito- ja korjausrakentamisen tehtävissä työskentelee ammattitaitoisia ja motivoituneita henkilöitä, jotka vahvistavat Aren korjausrakentamisen erikoisosaamista. Kaikki liiketoiminnan piiriin kuuluvat 116 henkilöä siirtyvät vanhoina työntekijöinä Are Oy:n palvelukseen. Johtaja Samuli Liuska siirtyy liiketoimintakaupan mukana Areen yksiköstä vastaavaksi johtajaksi.

Toimitusjohtaja Aki Puska Toimitusjohtaja Mauri Suuperko
Are Oy Lujapalvelut Oy

Lisätietoja:
Arto Turkulainen, GSM 040 300 5730
liiketoimintajohtaja, Korjausrakentamisen palvelut, Are Oy

Samuli Liuska, GSM 040 301 3001
johtaja, Korjausrakentamisen palvelut, Are Oy

Mauri Suuperko, puh. 040 301 3000, toimitusjohtaja, Lujapalvelut Oy

Are Oy on Suomen johtavia kiinteistöjen kokonaisratkaisuja tarjoavia urakointi- ja kiinteistöpalvelualan yrityksiä. Are palveluihin kuuluvat talotekniikan ja teollisuuden urakointipalvelut, korjausrakentaminen, kiinteistöjen huolto ja ylläpito sekä mm. energiatehokkuuteen liittyvät järjestelmä- ja asiantuntijapalvelut.
Are Oy toimii koko maassa sekä tytäryhtiöiden kautta Venäjällä, Virossa ja Latviassa. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2007 noin 220 milj. € ja Aressa työskentelee yli 1700 henkilöä. Are-konsernin omistaa perheyhtiö Onvest Oy. www.are.fi

Lujapalvelut Oy on palveluyritys, joka tuottaa kiinteistöjen omistajille ja toimitilojen käyttäjille näiden ydinliiketoimintaa tukevia palveluja. Yritys on perustettu keväällä 2005 ja se kuuluu Luja-yhtiöihin. Lujapalvelujen vahvuuksia ovat palvelun hyvä laatu, osaava ja motivoitunut henkilöstö sekä joustavuus asiakkaan tarpeiden mukaan. Lujapalvelut Oy toimii pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Oulun, Kuopion ja Tampereen talousalueilla työllistäen vajaat 500 henkeä. Sen liikevaihto oli tilikaudella 2007 noin 22 milj. €.

Luja on kolmannen polven perheyritys ja yksi Suomen suurimmista rakennusalan konserneista. Yritys on toiminut alalla yli 50 vuotta. Luja-yhtiöihin kuuluvat Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy, Fescon Oy ja Lujapalvelut Oy. Konsernin liikevaihto on 354 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 2 000 työntekijää 24 paikkakunnalla. Lujalla on Suomen lisäksi toimintaa myös Ruotsissa ja Venäjällä. www.luja.fi

Jaa tämä: