Are Sensus ehdolla Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon saajaksi

Pohjoismaiden neuvoston luonto- ja ympäristöpalkinnon saajaksi on ehdolla suomalaista huipputeknologiaa. Are Oy:n kehittämä innovatiivinen Sensus-talotekniikkajärjestelmä kilpailee kahdeksan muun ehdokkaan kanssa pääpalkinnosta. Noin 47 000 euron arvoinen palkinto luovutetaan Helsingissä lokakuun lopussa. Voittaja julkistetaan 8. lokakuuta.

Luonto- ja ympäristöpalkinto myönnetään pohjoismaiselle yritykselle, organisaatiolle tai henkilölle, joka on esikuvallisesti ottanut luonnon ja ympäristön huomioon yrityksessään tai toiminnassaan tai joka on muutoin toiminut merkittävästi luonnon ja ympäristön puolesta.

Tänä vuonna ympäristöpalkinnon teemana on energiankulutuksen vähentäminen. Pohjoismaiden neuvosto valitsi 37 ehdotuksesta yhdeksän toiselle kierrokselle. Palkintolautakunta julkistaa lopullisen palkinnonsaajan kokouksessaan Ruotsissa 8. lokakuuta.

Are Sensus® -matalaenergiajärjestelmä huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta. Järjestelmä on kehitetty alun perin toimistorakennuksiin. Se soveltuu erinomaisesti myös hotelleihin, kouluihin, terveydenhoitoalan rakennuksiin, hoivakoteihin, korkeatasoisiin asuinkerrostaloihin ja muihin rakennuksiin, joissa halutaan korkeatasoiset ja terveelliset sisäolosuhteet. Järjestelmän kiistaton etu on, että se huomioi samaan aikaan sekä yksilön että yhteisen ympäristömme. Järjestelmä kuluttaa perinteistä ratkaisua vähemmän energiaa ja silti samaan aikaan sen avulla voidaan taata entistä viihtyisämpi ja terveellisempi sisäympäristö.

Luonto- ja ympäristöpalkinto myönnetään neljättätoista kertaa. Se on yksi Pohjoismaiden neuvoston neljästä palkinnosta. Muut kolme palkintoa jaetaan kirjallisuuden, elokuvan ja musiikin alalla.

Palkittu Sensus

Aren Sensus on aiemmin palkittu Teknologiasta tuotteeksi -palkinnolla http://www.teknologiastatuotteiksi.fi/palkinnot/myonnetyt.htm Sensus on myös saanut kiinteistö- ja rakennusalan Vuoden 2003 ympäristöhanke -kunniamaininnan.

Lisätietoja:

Are Oy
Heikki Mäki, suunnittelupäällikkö, puh. 040 300 5606, sähköposti:
heikki.maki@are.fi

Pekka Saikkonen, kehityspäällikkö, puh. 040 300 5536, sähköposti:
pekka.saikkonen@are.fi

Satu Juvonen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, puh. 040 300 5617, sähköposti:
satu.juvonen@are.fi

Pohjoismaiden neuvoston ympäristöpalkinnon valinnasta lisää osoitteessa
http://www.norden.org/nr/pris/nat_mil_pris/fi/index.asp?lang=

Jaa tämä: