Arelta uusi energiatehokas Sensus-talo Vantaalle

Lentokentän alue Vantaalla laajenee jälleen, kun Are toteuttaa Technopolis Oyj:lle uuden Sensus-kohteen, F-talon. Are on solminut urakasta sopimuksen Fira Oy:n kanssa.Are toteuttaa F-talon talotekniikan kehittämällään Sensus-järjestelmällä. Talotekniikan kokonaisuus sisältää sekä jatkosuunnittelun että rakentamisen. Urakka on laajuudeltaan noin 2 800 bm2 ja sen on määrä valmistua vuoden 2011 toukokuun loppuun mennessä.

Technopolikselle on valmistunut viimeisen kahden vuoden aikana jo kolme Sensus-kohdetta: Vantaalle, Helsingin Ruoholahteen ja Jyväskylään. Are on tehnyt tiivistä yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa sekä rakentamisen aikana että tilojen käyttöönoton jälkeen.

– Kehittämällä yhteistyömalleja pyrimme jatkuvasti parantamaan omaa toimintaamme ja rakennusprojektin tehokasta sujumista kumppaneiden kanssa. Yhteistyöllä aikaansaamme myös asiakkaalle lisäarvoa toimitilaratkaisuissa, toimialajohtaja Erkki Laitala Aresta kertoo.

Samalla karsitaan tehokkaasti päällekkäisiä kustannuksia.

– Aren ja Firan jatkuvalla, avoimella yhteistyömallilla voidaan taata tilaajalle hyvä ja kustannustehokas lopputulos, tiivistää työpäällikkö Miska Eriksson Firasta.

Kiinteistöjen omistajille Aren kehittämä Sensus-talotekniikkajärjestelmä tuo säästöjä sen energiatehokkuuden ja tilojen helpon muunneltavuuden vuoksi. Lämmön ja sähkön kulutuskustannukset alenevat, koska jäähdytysenergiaa kuuluu vähemmän kuin tavallisissa ratkaisuissa.
Esimerkiksi Ruoholahden ja Vantaan kohteissa energiankulutus on noin viidenneksen alle tavoitekulutuksesta.

Lisätietoja:
Are Oy
Erkki Laitala, toimialajohtaja, puh. 040 300 5526, sähköposti:
erkki.laitala@are.fi

Fira Oy
Miska Eriksson, työpäällikkö, puh. 0400 869 055, sähköposti:
miska.eriksson@fira.fi

Jaa tämä: