Energiaviisas Are Sensus Spondan uudisrakennuskohteeseen Helsingissä

Are Sensus tukee Spondan ympäristö- ja energiatavoitteita: järjestelmä merkitsee energiansäästöjä ja pientä hiilijalanjälkeä – miellyttävää työympäristöä unohtamatta.
Sopimus koskee toimistorakennuksen koko talotekniikkaa. Uusi kiinteistö on kooltaan yli 11 000 brm2 Uudisrakennus sijoittuu Ruoholahdessa sijaitsevan vuonna 1976 rakennetun Kuntotalon paikalle. Huonokuntoisesta rakennuksesta säilytetään kellarikerrokset, joiden päälle uudisrakennus nousee. Kellarikerroksiin sijoittuvat toimistotalon autopaikat.
Projekti valmistuu keväällä 2013, ja toimistotalon pääkäyttäjäksi tulee Talentum Oyj.
Sponda huomioi ympäristövastuun kaikissa kiinteistökehityshankkeissaan. Uudelle toimistotalolle yritys on asettanut tiukat energiatehokkuusvaatimukset. Rakennuksen valmistuttua Sponda hakee sille kansainvälistä LEED-ympäristösertifikaattia.
Sensus tukee Spondan tavoitteita erinomaisesti. Ratkaisu pienentää kiinteistön ylläpitokuluja ja energiankulutusta, jota voi myös seurata tarkasti.
”Valitsimme Sensuksen kuultuamme hyvistä käyttökokemuksista sekä alhaisesta energiankulutuksesta. Meille oli tärkeää saada toimiva ja käytännössä testattu ratkaisu, joka huomioi tilojen muuntojoustavuuden ja on ylläpidoltaan edullinen sekä energiaa säästävä. Lisäksi uskomme, että sisäolosuhteet, kuten tilojen vedottomuus, ovat paremmat perinteiseen ratkaisuun verrattuna”, sanoo liiketoimintajohtaja Veli-Pekka Tanhuanpää Spondasta.
Sponda on yksi Suomen suurimpia kiinteistösijoitusyhtiöitä. Yhtiö omistaa ja vuokraa toimisto-, liike-, kauppakeskus- ja logistiikkatiloja yritysten käyttöön. Sensus-hanke on yhtiölle ensimmäinen.
”Projektissa toimii kiitettävä yhteistyö Spondan, rakennuttajakonsultin, arkkitehdin, suunnittelijoiden ja talotekniikkaurakoitsijan eli Aren välillä. Myös loppukäyttäjä on osallistunut tiiviisti suunnittelun ohjaukseen. Lopputuloksesta tulee varmasti tavoitteiden mukainen. Laadukkaan LEED-luokituksen edellyttämät asiat, esimerkiksi yksilölliset sisäolosuhteet ja alhainen energiankulutus, ovat toteutuneet hyvin aiemmissa Sensus-kohteissa”, sanoo toimialajohtaja Kari Okka Aresta.
Are Sensus on matalaenergiajärjestelmä, jonka tehokkuus perustuu ilmaisenergioiden hyödyntämiseen. Sisätiloihin asennetut kattopaneelit lämmittävät ja jäähdyttävät tilat miellyttävästi ja vedottomasti. Läsnäolon mukaan ohjautuva automatiikka pitää itsenäisesti huolta ilmastoinnista ja valaistuksesta. Talotekniikka ei rajoita tilojen käyttöä, vaan tiloja voidaan muunnella helposti.
Lisätietoja:
Are Oy Kari Okka, toimialajohtaja, puh. 040 300 5295,kari.okka@are.fi
Sponda Oyj Veli-Pekka Tanhuanpää, liiketoimintajohtaja, Kiinteistökehitys, puh. 040 700 9646
veli-pekka.tanhuanpaa@sponda.fi

Jaa tämä: