Ensimmäinen energiaviisas Are Sensus -rakennus Turkuun

Pienet päästöt, mitattavat säästöt

Are Oy on peruskorjannut Turun toimipisteensä kehittämällään Are Sensus-matalaenergiajärjestelmällä, joka vähentää lämmitysenergian ja talotekniikan sähkön kulutusta huomattavasti. Uutta on se, että järjestelmässä on ensi kertaa ilmalämpöpumppu. Tuloksena on entistä energia- ja kustannustehokkaampi kokonaisuus, jossa lämmityksen energiankulutus on puolet tavanomaista järjestelmää pienempi.

Are Sensus -matalaenergiajärjestelmä huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta. Järjestelmä on ystävällinen sekä ihmisille että ympäristölle: se kuluttaa perinteistä ratkaisua vähemmän energiaa ja takaa samalla viihtyisän ja terveellisen työympäristön. Lisäksi tiloja on helppo muunnella ja kalustaa.

Aren Turun toimipisteessä Are Sensus -matalaenergiakeskukseen on ensimmäistä kertaa yhdistetty ilmalämpöpumppu, mikä tuottaa lämpöenergiaa entistäkin energiatehokkaammin – lämmityksen energiankulutus puolittuu tavanomaiseen järjestelmään verrattuna.

Energiansäästöä kierrättämällä

Järjestelmän energiatehokkuus perustuu ilmaisenergioiden tehokkaaseen hyödyntämiseen. Käytännössä järjestelmä siirtää huoneiden ja serveritilojen lämmön ilmastointikoneille, jossa tämä ilmaisenergia lämmittää ulkoa otettavaa ilmaa. Samalla viileä ulkoilma tuottaa jäähdytystä. Sisätiloihin asennetut kattopaneelit lämmittävät ja jäähdyttävät tilat miellyttävästi ja vedottomasti. Erillisten paneeleiden sijasta Turun toimipisteessä käytettiin ensimmäistä kertaa yhtenäistä lämmitys-jäähdytys -alakattoa.

– Olemme ylpeitä uusista tiloistamme. Täällä asiakkaamme kokevat ja näkevät uuden, helppokäyttöisen talotekniikan mahdollisuudet. Are Sensus on energia- ja kustannustehokas, ja lisäksi siinä on tilakohtainen,läsnäolon mukaan ohjatutuva automatiikka. Järjestelmä pitää itsenäisesti huolta esimerkiksi valaistuksesta ja ilmastoinnista. Valaistus on pehmeä eikä se häikäise, sanoo myyntipäällikkö Teemu Korpela Aresta.

Are Sensus -järjestelmästä on hyviä kokemuksia jo kymmenen vuoden ajalta. Toteutettujen hankkeiden kokonaisala on jo yli 100 000 m2. Sensus-kohteita on rakenteilla parhaillaan muun muassa Metsätapiolalle Espoossa ja Techonopolikselle Jyväskylässä, Helsingissä ja Vantaalla.

Lisätietoja:
Are Oy
Kauko Pellikka, asiakkuusjohtaja, puh. 040 300 5172, sähköposti:
kauko.pellikka@are.fi

Matti Leino, toimialapäällikkö, puh. 040 300 5902, sähköposti:
matti.leino@are.fi

Jaa tämä: