Vajaahappilaitteisto estää tulipalon syttymisen – uusi palonestoratkaisu myyntiin Suomessa

Suomen johtaviin urakointi- ja kiinteistöpalveluyrityksiin kuuluva Are Oy tarjoaa asiakkailleen ensimmäisenä yrityksenä Suomessa vajaahappitilaan perustuvaa palonestolaitteistoa OxyReductia¹.

Innovatiivista teknologiaa hyödyntävä ratkaisu vähentää tilan hapen määrän niin alhaiselle tasolle, ettei tulipalon syttyminen ole mahdollista. Happea on kuitenkin ilmassa riittävästi tiloissa työskenteleville henkilöille. Saksalaisyhtiön kehittämä ratkaisu on jo käytössä monissa Euroopan maissa. Are toimii OxyReductin maahantuojana Suomessa.

– Tarjoamme asiakkaillemme Suomessa ensimmäisenä yhtiönä vajaahappiratkaisuun perustuvaa palonestolaitteistoa. OxyReduct-laitteisto tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon varmistaa tilan paloturvallisuus ja sillä voidaan korvata kustannustehokkaasti sprinkleri- tai kaasusammutusjärjestelmät, kertoo toimialapäällikkö Timo Savolainen Arelta.

OxyReduct-palonestolaitteisto soveltuu esimerkiksi ruokavarastojen, datakeskusten, vaarallisten aineiden varastojen, automaattivarastojen, taidevarastojen ja arkistojen suojeluun. OxyReduct-ratkaisuja on tehty hyvin erilaisiin kohteisiin, joiden tilavuus vaihtelee jopa 2 – 200 000 m3:iin.

– Ratkaisu parantaa merkittävästi kiinteistöjen paloturvallisuutta. OxyReductin kaltaisen ratkaisun tarjoaminen asiakkaillemme vahvistaa asemaamme talotekniikan suunnannäyttäjänä, kertoo Timo Savolainen.

Uuden palonesto- ja sammutustekniikan käyttöönotto edellyttää aina viranomaisten hyväksyntää. Vakuutusyhtiön hyväksyntä tarvitaan, mikäli järjestelmä halutaan huomioida vakuutusmaksuissa. Eurooppalaiset vakuutusyhtiöt ovat parhaillaan sopimassa yhteisistä vajaahappiteknologian asennussäännöistä, joita noudattamalla ratkaisu täyttää paloturvallisuusjärjestelmille asetetut vaatimukset. Toistaiseksi uusi ratkaisu edellyttää oman vakuutusyhtiön, paikallisen pelastusviranomaisen ja valtuutetun tarkastuslaitoksen erillistä hyväksyntää. Suomalaisissa vakuutusyhtiöissä uuteen ratkaisuun suhtaudutaan myönteisesti.

– Tärkeintä uusissa ratkaisuissa on henkilöturvallisuus ja luotettava omaisuuden suoja. Vajaahappitilaan perustuva palonestoratkaisu on tervetullut uusi vaihtoehto markkinoille. Se on turvallinen ja sen asennuskustannukset ovat alhaiset. Lisäksi esimerkiksi elintarvikkeille on eduksi, että niitä säilytetään vajaahappitilassa, sanoo riskipäällikkö Eino Laakkonen Tapiola-ryhmästä.

¹ OxyReduct® on saksalaisyhtiö WAGNER Groupin kehittämä innovatiivinen palonestoratkaisu. Ratkaisu vähentää tilan hapen määrän niin alhaiselle tasolle, ettei tulipalon syttyminen ole mahdollista. Hapen määrää vähennetään lisäämällä ilmaan typpeä. Tiloissa on riittävästi happea tilapäistä työskentelyä varten. Ratkaisu on sertifioitu ja käytössä jo monessa Euroopan maassa.

Lisätietoja:

Are Oy
Timo Savolainen, toimialapäällikkö, puh. 040 300 5751, sähköposti:
timo.savolainen@are.fi

Satu Juvonen, markkinointi- ja viestintäjohtaja, puh. 040 300 5617, sähköposti:
satu.juvonen@are.fi

Jaa tämä: