Россия
Sverige
In English

Energianhallinta

Kuinka paljon energiaa kiinteistösi kuluttaa?
-30 %
säästöä energiakuluissa
Asiantuntijapalvelut tukevat ylläpitotoimintaa
Aren asiantuntija käy läpi energiahallinta raporttia

Autamme asiakkaitamme hallinnoimaan yhtä suurimmista kiinteistön ylläpidon kustannuksista - energiaa.

Huomioimme EU:n ilmasto- ja energiatavoitteet kiinteistöjen rakentamisessa ja ylläpidossa. Kiinteistöjen tehokas energianhallinta luo perustan Älykkäälle ylläpitotoiminnalle. Asiantuntijapalveluidemme avulla saat tietoosi, millä tasolla on kiinteistösi energian kulutus ja miten energiatehokkaampi kiinteistö on mahdollista saavuttaa.

 

Kiinteistöjen kokonaisvaltainen energianhallinta

Energianhallintaan liittyvät palvelumme pitävät sisällään seuraavat kokonaisuudet:  

  • yrityksen energiakatselmukset sekä kohdekatselmukset
  • energiatehokkuuskartoitukset
  • energian kulutusseurantaraportit ja analyysipalvelut
  • järjestelmäsuunnittelun
  • kiinteistön jäädytysjärjestelmän optimoinnin

 

Etävalvonta ja -ohjaus

Etävalvonnan avulla asiantuntijoidemme on mahdollista seurata systemaattisesti kiinteistösi energiankulutusta ja sisäolosuhteita, ja näin ohjata ylläpitotoimintaa tehokkaampaan suuntaan. Lue lisää etävalvonnasta ja -ohjauksesta tästä.

 

ESCO-palvelu – lupaus energiatehokkaammasta kiinteistöstä

Olemme valtakunnallinen ESCO-toimija (Energy Saving Company) ja toteuttaneet menestyksekkäästi useita hankkeita. ESCO-palvelulla (Energy Service Company) tarkoitetaan menettelyä, jossa otamme asiakkaalle toteutettavasta investoinnista toiminnallisen vastuun siten, että investointi voidaan rahoittaa kokonaan tai sovituin osin sen tuottamilla säästöillä.

ESCO-hankkeessa annamme takuun saavutettavasta energiasäästöstä. Tyypillinen ESCO-hanke voi olla esimerkiksi taloteknisten järjestelmien uusiminen energiatehokkuuden parantamiseksi tai siirtyminen uusiutuvien energialähteiden käyttämiseen. Lue tarkemmin ESCOsta Motivan sivuilta tai kysy meiltä lisää!

 

Aurinkoenergialla säästöjä

Aurinkosähköhankkeen avulla voidaan saavuttaa merkittäviä päästö- ja energiasäästöjä asiakkaan kiinteistöissä. Hankkeessa kartoitetaan kiinteistön energiansäästöpotentiaali ja suunnitellaan sen pohjalta paras aurinkosähköjärjestelmää hyödyntävä talotekninen ratkaisu. Esimerkiksi valaistussaneeraus yhdistettynä aurinkosähköjärjestelmän asennukseen tuottaa merkittäviä säästöjä. Lue teknologiajohtajamme Juho Siitosen bloggaus aiheesta.

 

Jaa tämä:

Kuluttaako kiinteistösi liikaa energiaa?

Älykäs ylläpito parantaa tutkitusti kiinteistön kustannus- ja energiatehokkuutta.