Are mukana merkittävissä allianssihankkeissa Oulun seudulla

Are Oy       Lehdistötiedote       19.8.2015 klo 10.30

 

Oulun Hiukkavaaran monitoimitalo ja Kempeleen terveyskeskus ovat merkittäviä allianssihankkeita, joissa Aren on mukana talotekniikan toteuttajana. Aren vastuualueelle kuuluvat lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, automaatio- ja sprinkleriurakat. Hankkeiden yhteisarvo on Arelle n. 8 miljoonaa euroa.

 

Kempeleellä hankkeeseen kuuluvat sekä uuden terveyskeskuksen rakentaminen että nykyisen terveyskeskuksen peruskorjaus. Rakennuksiin sijoittuu sosiaali- ja terveyskeskuksen sekä peruspalvelujen johdon ja hallinnon, vapaa-ajan sekä varhaiskasvatuksen tilat. Uudisrakennuksen laajuus on noin 3 500 m2 ja muutos- ja korjaustöiden laajuus noin 4 500 m2.

 

Hiukkavaaran monitoimitaloon rakennetaan tilat päiväkodille, 700 oppilaan peruskoululle, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnalle, nuorisotoiminnalle ja liikunnalle. Monitoimitalon laajuus on noin 11 400 m2. Allianssihankkeiden odotetaan valmistuvan vuonna 2017.

 

”Tällä kertaa kilpailutuksessa ratkaisi kokonaistaloudellisuus. Vakuutuimme myös Aren yhteistyökyvystä”, kertoo johtaja Jouko Leskinen Liikelaitos Oulun Tilakeskukselta.

 

Kempeleen kunnan teknisen johtajan Risto Sarkkisen mukaan terveyskeskushankkeessa tärkeää on, että hanke etenee aikataulussa ja suunnitellussa budjetissa.

 

”Siksi edellytimme kumppaniltamme kokemusta, sitoutuneisuutta, luotettavuutta, innovatiivisuutta ja yrittäjähenkeä.” Allianssimallilla tarkoitetaan toteutusmuotoa, jossa tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat solmivat yhteisen sopimuksen ja tekevät hanketta kokevat päätökset yhteistyössä. Allianssimallin ominaisuuksia ovat läpinäkyvyys, luottamus, riskien jako ja yhteisvastuullisuus. Are on mukana allianssihankkeissa myös mm. Tampereen Rantatunnelissa.

 

”Allianssityöskentelyllä voidaan tehostaa työskentelyä ja saada aikaan konkreettisia säästöjä. Aikataulussa pysyminen varmistuu yhteisellä päätöksenteolla ja yhteisillä tavoitteilla, toteaa liiketoimintajohtaja Petri Alapelto Are Oy:stä.

 

Lisätietoja:

Are Oy
Petri Alapelto, liiketoimintajohtaja, puh. 0400 563 337,petri.alapelto@are.fi

Hiukkavaaran Monitoimitalo
Jouko Leskinen, johtaja, Liikelaitos Oulun Tilakeskus, puh. 044 703 2510,jouko.leskinen@ouka.fi

Kempeleen terveyskeskus
Risto Sarkkinen, tekninen johtaja, Kempeleen kunta puh. 050 463 6501,risto.sarkkinen@kempele.fi

 

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotiasAre-konserni työllistää noin 2 800 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Lisätietoa:http://www.are.fi.

Jaa tämä: