Hyppää sisältöön

Olosuhde- ja energianhallinta

Mitattu tieto takaa luotettavat tulokset. Ota tila haltuun ja selvitä kiinteistösi olosuhteet.

Yleistä

Asiantuntijapalveluidemme avulla saat mitattua tietoa kiinteistösi energiankulutuksesta ja sisäolosuhteista. Tulosten pohjalta tuotamme ratkaisun, joilla pidät kiinteistösi kulutuksen kurissa käyttäjien viihtyvyydestä tinkimättä.

Asiantuntijapalvelumme tukevat päivittäistä ylläpitotoimintaa mittaamalla ja analysoimalla kiinteistön ja sen taloteknisten järjestelmien toimintaa. Kauttamme saat kattavasti energian- ja sisäolosuhteiden hallintaan liittyvät palvelut.

Sisäolosuhdepalvelut

Sisäolosuhdepalvelujen avulla selvität kiinteistösi olosuhteet luotettavasti. Kokonaisuus rakennetaan tarpeidesi mukaisesti hyödyntäen esimerkiksi anturointia ja/tai savukokeita. Mittausten avulla saadaan selville mahdolliset olosuhdeongelmat kiinteistön käyttöaikana ja käyttöajan ulkopuolella, talotekniikan toiminnan häiriöt ja rakennusten painesuhteiden käyttäytyminen.

Langattoman mittauspalvelun avulla seurataan kiinteistön sisäolosuhteita valitulla ajanjaksolla keskeytyksettä. Mitattavia arvoja ovat muun muassa huonelämpötila ja -kosteus, huoneilman hiilidioksidipitoisuus sekä rakennuksen painesuhteet.

Mittaustiedot ovat luettavissa web:n kautta online-tietona koko mittauksen ajan ja lopulliset tulokset toimitetaan analysoituna ja verrattuna sisäilmaluokituksen mukaisiin raja-arvoihin. Mikäli tulosten pohjalta nousee esille poikkeavia arvoja, saat kauttamme selvityksen tarvittavista toimenpiteistä ja kustannusarvion toteutuksesta

Savukokeiden avulla saadaan selville mahdolliset ilmanjaon ongelmat ja oikosulkuvirtaukset. Koe toteutetaan ohjaamalla merkkisavu tutkittavaan tilaan tuloilmalaitteen kautta. Merkkisavun liikkeitä analysoimalla voidaan mahdolliset ongelmat ilmanjaossa havaita nopeasti.

Energiakatselmukset ja energiahankkeet

Energiakatselmuksen avulla selvität kiinteistösi energiansäästöpotentiaalin ja saat konkreettiset toimenpide-ehdotukset energiatehokkuuden parantamiseksi. Katselmuksen suorittavilla asiantuntijoillamme on Motivan energiakatselmoijan pätevyys.

Kiinteistön energiatehokkuutta parantavat toimenpiteet voidaan toteuttaa perinteisenä saneeraus-urakkana tai ehtojen täyttyessä ESCO-hankkeena, jolloin hankkeelle on mahdollista saada valtion tukea. Tutustu tarkemmin energiatehokkuushankkeisiin.

Ota yhteyttä

Asiakaspalvelu

020 530 5700
asiakaspalvelukeskus@are.fi

Arkisin klo 16.00-7.00,
viikonloppuisin ja pyhäpäivinä puhelut ohjautuvat päivystykseen, jossa hoidetaan välitöntä toimintaa edellyttävät vikatilanteet.

Etsi paikallinen yhteyshenkilösi

Paikalliset yhteyshenkilöt palveluksessasi ympäri Suomen.

Pyydä yhteydenottoa

Täytä yhteydenottolomake.

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy kuulolla ajankohtaisista uutisistamme!