Are ostaa Lemminkäisen talotekniikan

Toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöjen huoltoa ja urakointia tarjoava Are Oy ja Lemminkäinen Oyj ovat sopineet, että Are ostaa koko Lemminkäinen Talotekniikka Oy:n osakekannan. 

 

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää, jonka arvioidaan valmistuvan vuoden 2014 kesäkuun loppuun mennessä.

 

Lemminkäisen Talotekniikan henkilöstö siirtyy Aren palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

 

Yrityskauppa vahvistaa Aren palvelu- ja kilpailukykyä. Uusi yksikkö tarjoaa taloteknisen kiinteistöpalvelun ja urakoinnin kokonaisratkaisuja yhteensä 24 paikkakunnalla. Kauppa tuo yhteen talotekniikka-alan parhaat huolto- ja urakointiammattilaiset. Kaupan jälkeen Aren työntekijöiden määrä on noin 2 800 eli yli kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna. Yrityskaupan jälkeen Aren liikevaihto kasvaa vuoden 2013 luvuin 165 miljoonasta 387 miljoonaan euroon.

 

”Tämä on merkittävimpiä yrityskauppoja perheyrityksemme historiassa. Kaupan myötä pystymme paremmin kilpailemaan isoista ja vaativista urakoista. Tämä koituu asiakkaan eduksi”,sanoo Aren ja Onvestin hallitusten puheenjohtaja, vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto.

 

Lemminkäisen hallituksen puheenjohtaja ja väliaikainen toimitusjohtaja Berndt Brunow: ”Haluamme selkiyttää liiketoimintaportfoliotamme ja keskittyä talonrakentamisen ja infrarakentamisen kehittämiseen. Kauppa tuo yhteen talotekniikka-alan parhaat huolto- ja urakointiammattilaiset ja luo vahvan kotimaisen osaajan. Asiakkaille tämä tarkoittaa parempaa palvelua ja henkilöstölle uusia kehitysmahdollisuuksia.”

 

”Talotekniikan osuus muodostaa uuden kiinteistön hinnasta noin 20-30 prosenttia. Energiansäästövaatimukset kasvavat ja korjausrakentamisen määrä lisääntyy. Kahden yhtiön toimipisteet ja osaaminen täydentävät toisiaan, joten olemme entistä lähempänä asiakkaitamme. Tarjoamme alan parhaat tekniset ratkaisut ja kehitämme palvelujamme jatkuvasti”, kertoo Aren toimitusjohtaja Heikki Pesu.

 

Lisätietoja:

Maarit Toivanen- Koivisto, vuorineuvos, hallituksen puheenjohtaja, puh +358 204 85 5508

Heikki Pesu, toimitusjohtaja, Are, puh +358 40 300 5450

 

Are Oy

Onvest-konserniin kuuluva Are parantaa merkittävästi toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöjen energiatehokkuutta ja käyttäjien hyvinvointia kehittämällä ja toimittamalla innovatiivisia kiinteistöpalveluita ja urakoinnin ratkaisuja kiinteistöjen koko elinkaarelle. Yhtiö panostaa erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja urakointia varten kehittämäänsä Sensus-konseptiin. Aren vuoden 2013 liikevaihto oli 165 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,5 miljoonaa euroa. Yhtiö työllisti vuoden lopussa 1 235 henkilöä Suomessa ja Pietarissa. Lisätietoa:http://www.are.fi

 

Onvest-konserni

Onvest-konserni on suomalainen perheyritys, jonka historia ulottuu sadan vuoden taakse. Yhtiön omistus on säilynyt saman perheen piirissä sen perustamisesta lähtien. Onvest-konsernin liiketoiminta koostuu neljästä toimialasta: teknisestä kaupasta, taloteknisestä urakointi-, kiinteistö- ja korjausrakentamisen palveluista sekä sijoitus- ja kiinteistöliiketoiminnasta. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2013 1,7 miljardia euroa, ja konserni työllisti 4 200 henkilöä kahdeksassa maassa. Lisätietoa: http://www.onvest.fi/

Jaa tämä: