Are Sensus® hyödyntää ilmaisenergiaa – nyt myös maalämpöä

Are Sensus® -talotekniikkajärjestelmä käyttää ilmaisia energialähteitä, joilla voidaan huomattavasti vähentää ostoenergian käyttöä.

Jyväskylässä juuri käyttöön otettavassa Technopolis Innova2 -toimistorakennuksessa järjestelmään on yhdistetty ensimmäistä kertaa maalämpö, jota kerätään energiapaalujen avulla. Are Sensus ja maalämpö yhdessä tekevät kiinteistöstä erittäin energiatehokkaan. Kiinteistön hiilijalanjälki jää pieneksi, kun ostoenergian tarve on vähäinen.

Innova2:ssa maalämpöä kerätään perustuspaaluihin asennetulla putkistolla. Samaa maaputkistoa käytetään kesällä rakennuksen jäähdyttämiseen, mikä alentaa energian kulutusta edelleen.

Are Sensus yhdistää energiatehokkuuden ja optimaaliset sisäolosuhteet Are Sensus -matalaenergiajärjestelmä huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta. Järjestelmä on ystävällinen sekä ihmisille että ympäristölle: se kuluttaa perinteistä ratkaisua vähemmän energiaa ja takaa samalla viihtyisän ja terveellisen työympäristön.

Are Sensus -matalaenergiajärjestelmä vähentää lämmitysenergian ja talotekniikan sähkön kulutusta: Sensus-rakennusten lämmönkulutus on keskimäärin 30 prosenttia ja sähkönkulutus 20 prosenttia pienempi kuin vertailurakennuksilla.

Are Sensus saa tilojen käyttäjiltä kiitosta hyvistä ja miellyttävistä olosuhteista. Sensuksen ansiosta kiinteistön sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana. Lämpötila on talvella tasaisen lämmin ja kesällä viileä ja vedoton. Valaistus on pehmeä ja häikäisemätön. Tilat ja työpisteet ovat helposti muunneltavissa.

Are Sensus on toteutettu 20 kohteeseen, joiden kokonaisala on jo yli 150 000 neliömetriä. Uusia Sensus-taloja rakennetaan parhaillaan muun muassa Techonopolikselle Jyväskylässä, Helsingissä ja Vantaalla, Metsätapiolalle Espoossa ja Spondalle Helsingissä.

Lisätietoja:
Are Oy, Pepe Perkiö, liiketoimintajohtaja, puh. 040 300 5553.

Jaa tämä: