Are Sensus -järjestelmän simulointimalli ja käyttöliittymä IDA-ICE-laskentaohjelmaan

Are Oy on kehittänyt IDA-ICE-laskentaohjelmaan uuden Are Sensus -simulointimallin ja käyttöliittymän.

 

Kehitystyö on tehty yhdessä Equa Simulation Finland Oy:n kanssa. Nyt suunnittelijat ja energiakonsultit pystyvät luotettavasti vertailemaan Are Sensuksen ja muiden talotekniikkajärjestelmien energiankulutusta.

 

Uuden Are Sensus -simulointimallin ja käyttöliittymän perusajatuksena on tarjota ratkaisu hankekohtaiseen energiankulutuksen laskentaan ja simulointiin. Laskennassa otetaan huomioon rakennuksen suunniteltu käyttötapa.

 

Kehitystyön tuloksena myös Sensukseen liittyvät prosessit virtaviivaistuivat. Suunnittelijoiden on nyt entistä helpompi tarjota tilaajalle tietoa eri talotekniikkaratkaisuiden vaikutuksista kiinteistön koko elinkaaren aikana. Alkuvaiheessa Sensus-laskenta voidaan tehdä tilaajien ja rakennuttajien nimeämiin hankkeisiin.

 

– Tämä antaa tilaajalle uusia mahdollisuuksia vertailla eri vaihtoehtojen energia- ja ympäristövaikutuksia ja kilpailuttaa hankkeita luotettavasti, kertoo suunnittelupäällikkö Heikki Mäki Are Oy:stä.

 

IDA-ICE-laskentaohjelmiston Sensus-osion käytettävyyttä parannettiin kehityshankkeessa. Uusi Sensus-käyttöliittymä on visuaalisesti selkeä. Sen avulla on helppo valita laskentaa tehdessään erilaisia ratkaisuja, sillä kaikki toiminnot on toteutettu käyttäjäystävällisesti. Laskentatyö on entistä nopeampaa ja vaivattomampaa.

 

Are Sensus -kohteiden suunnittelussa ja mitoituksessa on käytetty IDA-ICE-laskentaohjelmaa jo vuodesta 1999 lähtien. Suunnitteluohjelmalla on tähän asti simuloitu pääasiallisesti kiinteistön sisäolosuhteita. Samalla on simuloitu energianhallintaa kehitystyötä varten.

 

– Olemme tehneet Aren ja Heikki Mäen kanssa kehitystyötä sisäolosuhteiden mitoitukseen ja energianlaskentaan liittyen jo noin 15 vuoden ajan. Yhteistyössä on syntynyt satoja simulointeja ja laskelmia ensimmäisen Sensus-järjestelmän käyttöönotosta alkaen, kertoo Mika Vuolle Equa Simulation Finland Oy:stä.

 

Are Sensus on matalaenergiajärjestelmä, joka huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta. Sensus varmistaa samalla terveelliset sekä miellyttävät sisäolosuhteet.

 

Lisätietoja

Are Oy, Heikki Mäki, puh. 040 300 5606

Equa Simulation Finland Oy, Mika Vuolle, puh. 040 769 0010

Jaa tämä: