Are toteuttaa Sensus-talotekniikkajärjestelmän uuteen Futura IV -toimistotaloon Vaasaan

Oy Vaasa Parks Ab ja Are ovat sopineet Are Sensus -järjestelmän toteuttamisesta Futura IV -toimistotaloon, joka nousee Vaasa Airport Park -yrityspuistoon.

 

Futura IV on kokonaislaajuudeltaan 4 550 m2, ja siihen sijoittuu mm. toimisto- ja liiketiloja. Aren kokonaisuuteen kuuluvat LVISA-urakat.

 

– Haimme Futura IV:een energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja sekä säteilylämmityksen ja -jäähdytyksen tuomia toimivia sisäolosuhteita. Geoenergian hyödyntäminen ja tavoitteemme muuntojoustavuuden suhteen saadaan myös toteutumaan Aren esittämillä ratkaisuilla. Kilpailu oli tiukka, mutta Are pärjäsi hinnallisestikin, kertoo kiinteistöpäällikkö Mikko Harju Oy Vaasa Parks Ab:stä.

 

– Sensuksen avulla on helppo toteuttaa tilojen muuntojoustavuus ja vedottomat sisäolosuhteet pienemmällä energiamäärällä. Olemme jo aikaisemmin yhdistäneet Sensukseen geoenergiaa sekä lämmittämiseen että viilennykseen. Meillä on pitkäaikainen kokemus matalaenergiajärjestelmän toimivuudesta ja energiansäästöistä, kertoo liiketoimintajohtaja Pepe Perkiö Are Oy:stä.

 

Uusi rakennus täydentää Futura I-III-sarjaa, jossa valmiita tiloja on yhteensä 15 000 m2. Futura IV toimiikin Vaasassa pilottina ja vertailukohteena mm. tutkittaessa aiempien Futura-talojen ja neljännen vaiheen asiakastyytyväisyyttä ja energian käyttöä. Hankkeen toteutus on alkamassa, ja rakennus valmistuu vuoden 2014 loppuun mennessä. Futura IV-talon tulevat käyttäjät ovat edeltävien vaiheiden mukaisesti pääosin joko teknologiayrityksiä tai niitä palvelevia yrityksiä.

 

Lisätietoja antavat:

Are Oy, Pepe Perkiö, liiketoimintajohtaja, puh. 040 300 5553

Oy Vaasa Parks Ab, Mikko Harju, kiinteistöpäällikkö, puh. 040 036 2552.

Jaa tämä: