Arelle mittava talotekniikan sopimus Espoon sairaalaurakassa

Espoon uusi sairaala toteutetaan suunnittele ja rakenna -urakkamuodolla. Are vastaa kattavasti kohteen talotekniikoiden ratkaisuista.

 

Kohteen pääurakoitsija Lujatalo valitsi Aren toteuttamaan sairaalan keskeisiä taloteknisiä urakoita. Are toteuttaa lämpö-, vesi- ja viemäri-, ilmastointi- ja jäähdytystekniikat sekä sairaalakaasutekniikan. Are huolehtii näiden osalta myös suunnittelun ohjauksesta.

 

Espoon sairaala on suuri, bruttoneliömetrejä on noin 69 500 viidessä kerroksessa. Potilaspaikkoja sairaalaan tulee noin 270.

 

”Kohteen laajuus ja vaativuus yhdistettynä tiukkaan aikatauluun vaativat talotekniikkaurakoitsijoilta kokemusta ja järjestelmällistä toimintatapaa laadun- ja aikataulunhallinnan varmistamiseksi. Suunnittele ja rakenna -urakassa oman vaikutuksensa luo myös urakoitsijan kyky ohjata suunnittelua kustannus-tehokkaisiin ratkaisuihin”, aluejohtaja Heimo Hantula Lujatalo Oy:stä sanoo.

 

Espoon sairaalan kaltainen hanke vaatii kaikilta toimijoilta oman työn hallintaa ja tiivistä keskinäistäyhteistyötä.

 

”Toimimalla yhteistyössä kaikkien hankkeessa olevien osapuolten kanssa saavutamme parhaan lopputuloksen niin energiatehokkuuden kuin käytettävyyden kannalta”, kertoo aluejohtaja Aaro Kemppainen Are Oy:stä.

 

Kestäviä ratkaisuja energiatehokkaasti

 

Energiatehokkuus ja siihen liittyvä osaaminen on Espoon sairaalahankkeessa erityisen tärkeää. Urakkakilpailuaineistossa on annettu raja-arvot energiankulutukselle niin lämmityksen kuin jäähdytyksenkin osalta.

 

”Suunnitteluvastuu raja-arvojen toteutumisesta on toki SR-urakoitsijan suunnittelijoilla, mutta Aren kokemus erilaisista toteutustavoista luo varmuutta suunnitellun lopputuloksen saavuttamisesta”, Hantula toteaa.

 

”Hyödynnämme suunnittelun ohjauksessa ja toteutuksessa kokemustamme vastaavista sairaalahankkeista. Talotekniikalle myönnetty 10 vuoden takuuaika ohjaa myös meitä – yhdessä suunnittelijoiden kanssa – löytämään kestäviä ja toimivia ratkaisuja”, kertoo Aaro Kemppainen.

 

Espoon sairaalan rakentaminen on jo käynnistynyt ja se valmistuu keväällä 2016. Rakennuttaja on Espoon kaupungin omistama Kiinteistö Oy Espoon sairaala ja pääurakoitsijana toimii Lujatalo Oy. Espoon sairaalan tilaaja on sopinut Lujatalo Oy:n kanssa SR-urakan lisäksi valmistumisen jälkeisestä ylläpitovastuusta, joka on voimassa 10 vuotta käyttöönotosta.

 

Lisätietoja:

 

Are Oy

Aaro Kemppainen, aluejohtaja, puh. 040 558 5343, aaro.kemppainen@are.fi

 

Lujatalo Oy

Heimo Hantula, aluejohtaja, puh.044 585 2968, heimo.hantula@lujatalo.fi

Jaa tämä: