Aren uusi asiakaslähtöinen organisaatio

Julkaistu 1.9.2020

Toimintamme laajentuessa ja kehittyessä uudistamme organisaatiota 1.9.2020 alkaen varmistaaksemme myös tulevaisuudessa alan parhaan asiakas- ja työntekijäkokemuksen. Toimintamme jakautuu jatkossa viiteen liiketoiminta-alueeseen. Palvelu- ja projektiliiketoiminnalle perustetaan uudet matriisiorganisaatiot, jotka varmistavat yhtenäiset, korkealaatuiset toimintamallit sekä Suomessa että Ruotsissa. Tukipalveluihin perustetaan uusi laki- ja vastuullisuus -toiminto.

Paikallinen päätöksenteko huomioi alueelliset erityispiirteet

Toimintamme jaetaan viiteen tasapainoiseen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat: Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Itä-Suomi, Ruotsi ja Venäjä.

– Muutoksella varmistamme ketterän päätöksentekokyvyn ja vahvistamme alueellisten erityispiirteiden huomioimista, kertoo toimitusjohtaja Heikki Pesu.

Laki, laatu ja vastuullisuus asiat eriytetään talouden organisaatiosta ja uuden toiminnon johtajaksi nimitetään lakiasiainjohtaja Heikki Tanner.

– Vastuullisuus on syvällä liiketoimintamme ytimessä, sillä autamme asiakkaitamme pienentämään kiinteistöiden hiilijalanjälkeä. Uusi toimintomme vahvistaa Aren riskien hallintaa sekä toiminnan laadukasta ja vastuullista johtamista, kertoo Heikki Tanner.

Muutoksen myötä Aren johtoryhmän uusiksi jäseniksi nimitetään Itä-Suomen liiketoimintajohtaja Ari Kinnunen, lakiasiainjohtaja Heikki Tanner sekä projektien johtajaksi valittava henkilö. Johtoryhmän jäseninä jatkavat toimitusjohtaja Heikki Pesu, talousjohtaja Laura Kekarainen, henkilöstöjohtaja Kaisa Tuuliainen, hankintajohtaja Pekka Björkman, Etelä-Suomen liiketoimintajohtaja ja Palvelut-yksikön johtaja Seppo Korhonen ja Länsi-Suomen liiketoimintajohtaja Marko Otranen.

Yhtenäisillä toimintatavoilla kohti alan parasta asiakaskokemusta

Palvelu- ja projektitoiminnalle perustetaan uudet matriisiorganisaatiot, jotka varmistavat yhtenäiset toimintamallit ja kasvun sekä Suomessa että Ruotsissa. Uutta Palvelut-toimintoa johtaa Seppo Korhonen. Projektit-toiminnon johtajan rekrytointi on vielä kesken.

– Varmistamme, että asiakas saa kaikilla alueilla samantasoista palvelua ja pystymme monistamaan alueiden parhaat toimintamallit. Paikallisten asiakkuuksien johtaminen ja kehittäminen tapahtuu edelleen paikallisten yhteyshenkilöiden toimesta, kertoo Seppo Korhonen.

Jaa tämä: