Ilmalanrinteen toimistotalohankkeessa vertailtiin talotekniikkajärjestelmien energiatehokkuutta

Are Sensus -matalaenergiajärjestelmä valittiin Ilmalaan rakennettavan 15 000 kerrosneliön toimistotalokokonaisuuden talotekniikaksi energiatehokkuusvertailun jälkeen. 

 

Sponda Oyj:n rakennuttamassa Ilmalanrinne-kiinteistössä kiinnitetään erityistä huomiota käytönaikaiseen energianhallintaan. Are toimittaa toimistotiloihin Are Sensus -matalaenergiajärjestelmän, jota verrattiin energiatehokkuuslaskelmissa perinteisiin talotekniikkaratkaisuihin. Säästöt olivat vertailussa vuosittain 31 % kaukolämmityksessä ja 29 % kaukojäähdytyksessä. Are Sensus -järjestelmä huolehtii lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta.

 

Talotekniikkajärjestelmän valinnassa painoivat Spondan aiemmat kokemukset Are Sensuksesta ja energiankulutusta vertailevat simuloinnit.

 

”Energiatehokkuus ohjaa hankkeitamme suunnitelmista kiinteistöjen käyttöön asti. Energialaskelman ja -simuloinnin perusteella Sensus-järjestelmäratkaisulla saavutamme kohteessa huomattavan energiansäästön”, sanoo liiketoimintajohtaja Veli-Pekka Tanhuanpää Sponda Oyj:stä.

 

”Ilmalanrinne on merkittävä kokonaisuus Helsingin keskeisellä kehittämisalueella. On hienoa, että saamme olla mukana hankkeessa, jossa rakennuksen koko elinkaaren energiatehokkuutta on tarkasteltu jo suunnitteluvaiheessa”, toteaa toimitusjohtaja Heikki Pesu Are Oy:stä.

 

”Elinympäristön hyvinvointiin ja energiatehokkuuteen liittyvät tavoitteet ovat tärkeitä Spondalle, ja ne ovat yhteisiä asiakkaidemme kanssa”, Veli-Pekka Tanhuanpää korostaa.

 

Suurkohteelle tavoitellaan kansainvälistä kultatason LEED-ympäristösertifikaattia. Tiloihin muuttava Sweco toimii hankkeessa energia- ja ympäristöluokituskonsulttina. Pasilassa Ilmalan seisakkeen vieressä sijaitsevan uudiskohteen ensimmäisen vaiheen rakentaminen käynnistyi keväällä 2014 ja hankkeen arvioidaan valmistuvan joulukuussa 2015.

 

Are Sensus kierrättää älykkäästi ilmaisenergioita

 

”Energiansäästö syntyy Sensuksen matalaenergiakeskuksen avulla. Älykäs järjestelmä hyödyntää ja kierrättää kiinteistössä syntyviä ilmaisenergioita. Se toimii tehokkaasti myös Ilmalanrinteeseen valitun kaukojäähdytyksen kanssa alentaen sekä ostolämmön että -jäähdytyksen kulutusta”, suunnittelupäällikkö Heikki Mäki Are Oy:stä sanoo.

 

Rakennuksessa varaudutaan myös aurinkosähköjärjestelmään, jonka voi helposti liittää Are Sensus -järjestelmään. Sponda on valinnut Are Sensus -järjestelmän myös Kehä I:n varteen valmistuvaan Estradi-toimistotaloon. Are Sensus on jo käytössä Spondan omistamassa Ruoholahden Ankkurissa, jolle on niin ikään myönnetty kultatason LEED-sertifikaatti.

Lisätietoja antavat:

hankekehitysjohtaja Kauko Pellikka, puh. 040 300 5172
suunnittelupäällikkö Heikki Mäki, puh. 040 300 5606

Jaa tämä: