Kalevan uuteen toimistoon Are Sensus® -talotekniikkajärjestelmä

Are Oy           Lehdistötiedote            14.9.2016 klo 9.00

 

Are toteuttaa Oulussa Kalevan uuden monitoimitilatoimiston talotekniset järjestelmät. Kiinteistössä on viidessä kerroksessa yhteensä 3 600 m2, ja sinne tulee cleantech-kriteerit täyttävä Are Sensus® -talotekniikkajärjestelmä, joka yhdistää tehokkaasti lämmityksen, jäähdytyksen ja ilmanvaihdon.

 

Kohde toteutetaan allianssimallilla yhdessä Kalevan, NCC:n, Arkins Suunnittelun ja Arkkitehtitoimisto Vauhtiviivan kanssa. Hankkeessa päädyttiin allianssimalliin, koska työhön haluttiin parhaat suunnittelijat ja tekijät. Allianssimallin eduista on lukuisia hyviä esimerkkejä Oulun seudulta.

 

Kalevan uuden ja innovatiivisen monitoimitilatoimiston ensimmäiseen kerrokseen tulee myös lounaskahvilatoimintaa. Rakennustyöt alkoivat elokuussa 2016 ja kohde valmistuu syksyllä 2017.

 

Energialaskenta päätöksenteon tukena

”Tavoitteenamme on saada uudesta kiinteistöstämme energiatehokas, ja sen vuoksi kiinnitimme huomiota myös talotekniikkaan. Teetimme energialaskelmat, jotka osoittivat Are Sensuksen parhaaksi talotekniikkajärjestelmäksi”, Kalevan kiinteistöpäällikkö Jouko Männikkö kertoo. 

 

Sensus-järjestelmän energiatehokkuus voidaan todentaa ennen talotekniikkajärjestelmän valintaa laskentaohjelmiston avulla. Suunnittelijoiden ja energia-asiantuntijoiden tuottaman tiedon perusteella tilaaja pystyy vertailemaan talotekniikkajärjestelmien energiatehokkuutta ja ympäristövaikutuksia kiinteistön koko elinkaaren aikana.

 

Are Sensus säästää energiaa ja luo hyvät sisäolosuhteet

Sensuksen matalaenergiakeskus hallitsee rakennuksen kaikkia energiavirtoja keskitetysti, jolloin rakennus kuluttaa ostoenergiaa 25 % tavanomaista tekniikkaa vähemmän. Lisäksi Sensus tuo valaistuksen, sähköistyksen ja ICT-infraverkot huonetiloihin siten, että tiloja on helppo jakaa ja laajentaa käyttäjien tarpeiden mukaan. Järjestelmän ansiosta kiinteistön sisäilma pysyy puhtaana ja raikkaana kaikkina vuodenaikoina.

 

”Olemme tehneet pitkään työtä saadaksemme Sensuksen tunnetuksi koko maassa. Kalevan uusi toimistorakennus on ensimmäinen Are Sensus -kohde Oulussa, joten tämä on meille erittäin merkittävä päänavaus Pohjois-Suomessa”, toteaa Aren aluepäällikkö Jouni Riikola.

 

Lue lisää Are Sensuksesta

 

Lisätietoja antavat:

 

Are Oy

Jouni Riikola, aluepäällikkö, puh. 040 749 6534, jouni.riikola@are.fi

Heikki Mäki, suunnittelupäällikkö, puh. 040 300 5606, heikki.maki@are.fi

 

Kaleva Oy

Esko Jokelainen, talousjohtaja, puh. 040 833 8833, esko.jokelainen@kaleva.fi

Jouko Männikkö, kiinteistöpäällikkö, puh. 0400 585 588, jouko.mannikko@kaleva.fi 

 

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. 

Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 900 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Lisätietoa: http://www.are.fi.

 

Kaleva on Pohjois-Suomen suurin media-alan yritys. Se tarjoaa asiakkailleen tuoreita uutisia, kiinnostavia juttuja ja hyödyllisiä palveluja joka päivä. Kaleva on vireä, tulevaisuuteen suuntautunut ja kasvava yhtiö, joka on mukana kehittämässä alansa uusimpia tuotteita ja palveluja. Yhtiön palveluksessa on noin 500 ihmistä ja sen liikevaihto 2014 oli 56,6 miljoonaa euroa.

 

Jaa tämä: