Kesä tuli – loppuiko toimistossa happi?

Puolet suomalaisista toimistotyöntekijöistä kärsii kesäaikaan liian kuumasta toimistosta ja lähes 40 prosenttia sanoo, että toimistoissa on kesäaikaan tunkkaista, kertoo Aren Taloustutkimuksella teettämä tutkimus.

Kesä tulee – joka vuosi ja usein sen mukana myös onneksi lämpimät kesäsäät. Tämä kuitenkin yllättää meidät vuodesta toiseen. Aren Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan toimistotyöntekijät eivät ole tyytyväisiä toimistojen sisäolosuhteisiin. Jopa 48 prosenttia vastaajista sanoo, että toimistossa on kesäaikaan liian kuuma kun samalla 17 prosenttia kokee, että toimistoissa on liian kylmä. Myös ilmanvaihto tuntuu olevan puutteellinen ja ilma tunkkainen 37 prosentin mielestä.

Aren kiinteistöpalveluiden liiketoimintajohtaja Seppo Korhonen ei ole yllättynyt tuloksista: ”Moderni talotekniikka vaatii käyttäjiltään osaamista ja ymmärtämistä. Kun kiinteistöä hoidetaan tavoitteellisesti ja ennakoiden, voidaan tilojen käyttäjille taata miellyttävät ja sovitun mukaiset sisäolosuhteet myös vaihtelevissa lämpötilaolosuhteissa”.

Osaavalla kiinteistönhoidolla vaikutetaan myös kustannuksiin. ”Jäähdyttämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se on kalliimpaa kuin lämmittäminen. Sisälämpötilan ja ilmanvaihdon optimoiminen juuri kesäaikaan on erityisen tärkeää niin, että lämpimällä säällä jäähdytetään juuri oikeaan aikaan ja sopivalla tasolla”.

Tukalista toimisto-olosuhteista huolimatta 70 % suomalaisista toimistotyöntekijöistä toivoo kuumaa kesää 2013.

Lisätietoja: Are, Seppo Korhonen, liiketoimintajohtaja, puh. 040 300 5098

Jaa tämä: