Technopolikselle jo yhdeksäs toimistotalo Are Sensus -talotekniikkajärjestelmällä

Vantaan Aviapolikseen nousee Technopoliksen uusi toimistotalo, joka otetaan käyttöön syksyllä 2015. Rakennus varustetaan Are Sensus® –matalaenergiajärjestelmällä. 

 

Urakkasopimus on solmittu Aren ja talon rakentavan Fira Oy:n kesken.

 

Are Sensus –matalaenergiajärjestelmä on käytössä Technopoliksella jo saman kampuksen D- ja F-taloissa sekä Helsingissä Ruoholahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Nyt rakennettavan talon vuokrattava pinta-ala on noin 5 300 m2.

 

”Päätöksiimme vaikuttaa ensisijaisesti Technopoliksen asiakkaiden tyytyväisyys tarjoamiimme tiloihin. Are Sensus –ratkaisu näkyy aiemmissa Sensus-kohteissamme sisäilman laadukkuutena ja energiatehokkuutena”, kertoo Technopoliksen pääkaupunkiseudun liiketoiminnasta vastaava johtaja Jukka Vakula hankintapäätöksen perusteista.

 

Tilojen käyttäjät tyytyväisiä, käyttöasteet hyvällä tasolla

 

”Nopeasti asiakkaan tarpeen mukaan muuntuvat tilat, kattavat yrityspalvelut sekä sisäolosuhteet ovat tärkeitä kriteerejä asiakkaidemme tilavalinnoissa. Sensus-järjestelmän tuottamat olosuhteet saavat jatkuvasti hyvää palautetta Technopoliksen käyttäjätyytyväisyyskyselyissä”, Vakula kertoo.

 

Talotekninen kokonaisjärjestelmä Are Sensus yhdistää lämmityksen, jäähdytyksen, ilmanvaihdon ja valaistuksen. Huomaamattomat kattopaneelit lämmittävät ja jäähdyttävät tilat miellyttävästi ja vedottomasti. Koska talotekniikka sijaitsee katossa, tilat ovat nopeasti muunneltavissa.

 

”Muunneltava työympäristö ja sisäilman laatu nostavat osaltaan kohteidemme käyttöasteita”, Vakula sanoo.

 

Are huolehtii myös Technopoliksen talotekniikan ylläpitopalveluista.

 

Energiaa säästyy varmasti

 

Are Sensus hyödyntää tehokkaasti ilmaisenergiaa, mikä säästää merkittävästi energiaa perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Kiinteistön hiilijalanjälkeen pystytään vaikuttamaan koko sen elinkaaren ajan. Energiankäyttöä voidaan aktiivisesti seurata, mitata ja ohjata.

 

”Sensus-ratkaisun avulla lämmön ja sähkön kustannukset alenevat, koska lämmitykseen, jäähdytykseen ja valaistukseen käytettävää energiaa kuuluu vähemmän kuin tavallisissa ratkaisuissa. Toteutuneet mittaukset, tutkimukset ja simuloinnit osoittavat, että Sensus säästää ostoenergiaa 25 – 30 prosenttia”, kertoo Aren talotekniikkaurakoinnista vastaava liiketoimintajohtaja Pepe Perkiö.

 

Lisätietoja:

Are Oy Pepe Perkiö, liiketoimintajohtaja, Talotekniikkaurakointi, puh. 040 300 5553, pepe.perkio (at)are.fi Technopolis Oyj Jukka Vakula, johtaja, pääkaupunkiseudun liiketoiminnot, 040 7617287, jukka.vakula (at)technopolis.fi

Jaa tämä: