Valoa tunnelin päässä – Are toteuttamassa Tampereen Rantatunnelia

Are Oy           Lehdistötiedote           23.5.2016 klo 9.00

 

Tampereen Rantatunnelissa Are talotekniikan toteuttajana

 

Are on ollut mukana toteuttamassa VT 12 Tampereen Rantaväylää, joka on Euroopan ensimmäisiä allianssimallilla toteutettuja väylähankkeita. Are on vastannut Rantatunnelin LVIS:n, sprinklereiden, automaation ja liikkeenhallintajärjestelmän kokonaistoimituksista. Asennukset ovat valmiit ja tunneli on nyt koekäytössä.

 

”Aren asennukset tunnelissa ovat valmistuneet ja yhteiskäyttötestaus on alkanut. Tunnelijärjestelmien automaattinen toiminta on tunnelin liikenteelle oton edellytys ja yhteiskäyttötestauksessa asia varmentuu. Koko tekniikan rakentaminen on ollut haasteellinen tehtävä tiukassa aikatauluraamissa, mistä Are on hyvin suoriutunut”, toteaa Rantatunnelin allianssin projektipäällikkö Esko Mulari.

 

”Rantatunnelin työmaa on ollut Aren historian suurin yksittäinen urakka. On ollut allianssin eri osapuolille helpompaa, kun koko talotekniikka on ollut yhden toimijan vastuulla”, kertoo Aren aluejohtaja Mikko Anttila.

 

2,3 km pitkiin tunneleihin tulee valtavasti tekniikkaa, mutta siitä näkyy autoilijalle vain vähän. Talotekniikka sijoitetaan pääosin tunnelilinjoja yhdistäviin 15 yhdyskäytävään. Asennettavana on muun muassa 22 kilometriä sähköhyllyjä ja 360 km sähkökaapelia.

 

Erityisen vaativaa on liikenteenhallintajärjestelmä. Laitteiden ennakkotestaus ja huolellinen säätäminen on tehtävä tarkasti. Tekniikan on oltava erittäin kestävää noen, pakokaasujen, tiesuolan ja korroosion vuoksi. 

 

”Kaiken kaikkiaan hanke on viety läpi todella tehokkaasti ja turvallisesti. Arella on ollut Rantatunnelissa jatkuvasti 40–70 asentajaa. Työmaalla ei ole sattunut yhtään vakavaa tapaturmaa, joten voimme olla tyytyväisiä hankkeeseen kokonaisuudessaan”, Mikko Anttila toteaa. 

 

Tutustu Aren asennustöihin videoilla

Sähköä ja turvaa tunnelissa, osa 1

Sähköä ja turvaa tunnelissa, osa 2

 

Kaikki Rantatunnelin tekijät -videot YouTubessa

 

Lisätietoja:

Mikko Anttila, aluejohtaja, puh. 040 300 5437, mikko.anttila@are.fi 

 

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. 

Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 900 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Lisätietoa: http://www.are.fi.

Jaa tämä: