Kesätöissä Arella: liikuntaa ja raitista ilmaa ulkoaluetehtävissä

Aren kesätyöntekijä ulkoaluetehtävissä

Olen 21-vuotias opiskelijatyttö, joka istuu koko talvikauden koulun penkillä opiskelemassa. Kesällä onkin mahdollisuus tehdä jotain erilaista ja kerätä motivaatiota tulevaan lukukauteen.

 

Kesätyöpaikan löytämisessä on kuitenkin useita haasteita. Työpaikan saamiseksi pitää olla aktiivinen ja ennakkoluuloton.  Palkkaakin pitäisi saada, jotta jotain jää säästöön. Työajan tulisi mielellään olla sellainen, että on vapaalla silloin kun ystävätkin ovat. Omalla kohdallani toiveissa oli päivätyö maanantaista perjantaihin. Nämä toiveet toteutuivat Arella hyvin.

 

Ulkoaluetyöt käyvät urheilusta

Työskentelin Arella seitsemän viikkoa ulkoaluetehtävissä. Työhöni kuului markettien roskisten tyhjentäminen, piharoskien lakaiseminen, lastauslaitureiden siistiminen ja ruohonleikkuu. Ei siis mitään siistiä konttorityötä.

 

Ulkoaluehommissa oli mukavaa se, että työnsä tulokset näki välittömästi. Itse pidin kuitenkin eniten työn fyysisyydestä. Olen nuoresta asti ollut aktiivinen urheilemaan. Ajattelinkin jokaista päivää ikään kuin urheilusuorituksena ja päivän päätteeksi koin itseni voittajaksi.

 

Luulisi myös, että pitkien päivien jälkeen olisi väsyttänyt, mutta ei, energiaa riitti valtavasti. Uskon, että raikkaan ilman ja ulkona puuhailun yhdistelmä antoi virtaa. Aktiivista ulkoilua ei ole turhaan hypetetty.

 

Tarpeeksi tunteja ja sopiva työaika

Nuorille tarjotaan usein kesätöiksi ilta- ja viikonlopputyötä, jossa viikon työtunnit jäävät 20-30:een tuntiin.  Palkka kiinnostaa myös kaikkia, mutta mielestäni opiskelijoille maksetuissa palkoissa ei ole suuria eroja. Merkittävin tekijä on se, kuinka paljon saa työtunteja. Kun itse sain viikoille täydet työtunnit, ei raha-asioista tarvinnut stressata.

 

Olin myös tyytyväinen työaikoihin. Minulle kävi erinomaisesti työt arkipäivisin klo 6-14 välisenä aikana:  kun aloittaa aikaisin, niin työt myös päättyvät aikaisin.

 

Työkaverit opastivat ja auttoivat

En ole vielä maininnut mitään työkavereistani, teenkin sen nyt. Pääasiassa työni oli erittäin itsenäistä, mutta ensimmäisellä viikolla mukanani oli opastaja kertomassa, miten työt suoritetaan. Sain konkarilta myös hyviä vinkkejä työmenetelmiin ja työturvallisuuteen liittyen. Apua sain työkavereilta toki tarvittaessa, joten yksin ei tarvinnut kiirepäivinä jäädä. Esimiehiini olin yhteydessä viikoittain. Heiltä sain myös apua, jos jokin askarrutti mieltä.

 

Viihdyin hyvin Arella ja seitsemän kesätyöviikkoa meni kuin siivillä.  Kesän aikana kävikin mielessä, että Aren kaltaisessa isossa ja toimivassa yrityksessä on varmasti sopivia tehtäviä tulevaisuudessakin aktiivisille ja tarmokkaille nuorille. 

Kirjoittaja:
Saana Isometsä

Kirjoittaja on Aren kesätyöntekijä, joka aktiivisen työnteon ohella ehti kiertää kesän parhaat festarit.

Avainsanat:
kesätyö
kesätyöläinen
kiinteistönhuolto
ulkoaluetyöt
Jaa tämä: