Futura IV, Vaasa Parks

9 kpl
kallioporareikiä
80 % lämmöstä geoenergialla
Are Sensus -järjestelmä hyödyntää erinomaisesti geoenergiaa Futura IV -rakennuksessa.
”Haimme Futura IV:ään energiatehokkuutta parantavia ratkaisuja sekä hyviä ja tasaisia sisäolosuhteita.”
Mikko Harju, kiinteistöpäällikkö, Vaasa Parks Oy

Vaasa Parksin Futura IV-rakennuksessa geoenergia on yhdistetty Are Sensus -järjestelmään. Are Sensukseen on helppo yhdistää kaikkia erilaisia energiamuotoja.

Vaasa Parks Oy tarjoaa Futura-teknolologiakeskustaloissa käyttäjilleen modernit tilat sekä monipuoliset palvelut. Yritykselle on tärkeää ympäristöystävällisyys, energiatehokkuus ja kestävä kehitys. Uusiin tiloihin haettiin näiden lisäksi miellyttäviä sisäolosuhteita.

 

Geoenergia lämmittää…

Vaasa Parksin neljännen Futura-toimistorakennuksen lähtökohtana oli hyödyntää geoenergiaa rakennuksen lämmityksessä ja jäähdytyksessä. Siinä on maalämmön ja kaukolämmön yhdistävä Are Sensuksen® hybridiratkaisu. Järjestelmässä lämpöä tuotetaan ensisijaisesti geolämmön avulla Futuran tontilta. Lämpöpumppulaitos vastaa 43 % huipputehosta ja tuottaa noin 80 % tarvittavasta lämmöstä vuodessa. Kaukolämpöä käytetään lisäksi tarpeen mukaan.

 

ja jäähdyttää Futuran

Geoenergialla ja lämpöpumpulla katetaan myös koko jäähdytys, joten erillisiä jäähdytyskoneita ei siten tarvita. Sensus-paneelien ansiosta jäähdytys on täysin vedotonta, mitä tilojen käyttäjät arvostavat.

Vaasaan vuonna 2014 valmistunut Futura IV on kooltaan 4 500 m2.

Jaa tämä: