Kuopion yliopistollinen sairaala

Yli 33
miljoonalla eurolla
Are urakoi talotekniikkaa kehittyvään sairaalakeskukseen.
Are toteuttaa KYSin vaativia talotekniikkaurakoita.
”Aren tekijäporukalla on hyvä ymmärrys sairaalaympäristön reunaehdoista: sairaalatoiminta on aina numero yksi. Mahdollisten häiriöiden pitää olla ennustettuja ja aikataulutettuja. Aikatauluissa pitää pysyä ja laadukasta jälkeä pitää syntyä. Are on onnistunut hyvin, tyytyväisiä ollaan.”
Mikko Hollmén, kiinteistöjohtaja, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri:

Are on toteuttanut suuria taloteknisiä urakoita Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille sairaalan uudisrakennuksiin, peruskorjauksiin ja laajennuksiin jo usean vuoden ajan.

Are on toteuttanut Kuopion yliopistolliseen sairaalaan muun muassa sähkö-, ilmanvaihto-, putki- ja lämpöjohtourakoita yhteensä yli 18 miljoonan euron arvosta. Niiden lisäksi vuonna 2015 on aloitettu uusia urakoita yli 15 miljoonan euron arvosta. Viimeiset niistä valmistuvat kesällä 2018. Urakoiden yhteisarvo on yli 33 miljoonaa euroa.

 

Monia suuria talotekniikkaprojekteja

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri uudistaa voimakkaasti Kuopion yliopistollista sairaalaa, josta tulee yksi Euroopan moderneimmista sairaalakeskuksista. Sairaalaympäristö vaatii talotekniikan toteuttajilta erityistä ammattitaitoa sekä asennuksissa että projektinjohdossa.

Vuodesta 2013 alkaen Are on toteuttanut alueelle valmistuskeittiön putki- ja ilmanvaihtourakan, KYSin logistiikka- ja ict-tilojen putki- ja ilmanvaihtourakan sekä LV-urakan rakennus 5:een. Sairaalan apteekin laajennus- ja perusparannusprojektissa Are vastasi koko taloteknisestä LVIS-urakasta, joka valmistui 2014. Vuonna 2015 valmistuivat Sädesairaalan sähköurakka, Kaarisairaalan ilmanvaihto-, vesi- ja viemäriurakka, lämpöjohtourakka sekä sairaalakaasu-urakka ja päivystysosaston I:n saneerauksen sähköurakka. Tähän rakennusprojektiin sisältyi muun muassa helikopterikenttä.

 

Uudisrakennusta ja peruskorjauksia

Vuonna 2015 ovat alkaneet sairaalan peruskorjauksen 1. vaiheen sähkö-, ilmastointi- ja putkiurakat sekä päivystyspoliklinikan peruskorjauksen sähkö-, putki- ja ilmanvaihtourakat, yhteisarvoltaan yli 15 milj. euroa. Näissä hankkeissa Arella on tavoitehintaisessa urakassa myös suunnittelun ja hankintojen ohjaus. Toimintamallia on kokeiltu Sädesairaalan sähköurakan yhteydessä, ja se on todettu hyväksi niin tilaajan kuin Aren puolelta. Are on päässyt antamaan projektin hyödyksi vahvan teknisen osaamisensa ja hankintaorganisaationsa tietotaidon.

 

Are myös huoltaa talotekniikkaa

Aren kiinteistöpalveluilla on ollut yhtäjaksoinen puitesopimus KYSin kanssa vuodesta 2003 alkaen. Tänä aikana suuren sairaalakiinteistön tilojen ja niiden tekniikan tuntemus on kasvanut arelaisilla arvokkaisiin mittasuhteisiin. Pitkäaikainen kanssakäyminen henkilökunnan kanssa on hionut Aren toimintaa siten, että yhteistyö on molemmille osapuolille antoisaa ja tuottavaa. Luottamus on molemminpuolista.

Jaa tämä:
Tutustu myös
Talotekniikkaurakointi