Are toteuttaa talotekniikan Helsingin keskustakirjasto Oodiin

Are Oy           Lehdistötiedote            20.1.2017 klo 9.00

 

Havainnekuva Helsingin keskustakirjasto Oodista

 

Are ja YIT ovat sopineet Helsingin keskustakirjasto Oodin taloteknisten töiden toteuttamisesta. Are tekee Oodiin lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiotyöt. Sopimuksen arvo on n. 7,5 M€.

 

Keskustakirjasto on laajuudeltaan 17 250 brm2. Se tulee olemaan arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen uuden ajan kirjasto, joka täydentää Töölönlahden aluetta. Kiinteistön energiatehokkuuteen kiinnitetään erityishuomiota jo rakennusvaiheessa.

 

”Teknisesti ja arkkitehtuuriltaan vaativa julkinen hanke edellyttää korkeatasoista ja laadukasta teknistä toteutusta. Tämän vuoksi halusimme toteuttaa talotekniikan kokonaistoimituksena. Aren monipuolinen osaaminen, ammattitaitoinen projektinjohto sekä riittävät resurssit varmistavat lopputuloksen laadun”, sanoo projektipäällikkö Jorma Kontturi YIT:stä.

 

”Keskustakirjasto Oodin rakentaminen on meille erittäin kiinnostava työmaa eikä vähiten siksi, että se sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä ja tulee merkittävästi muokkaamaan kaupunkikuvaa. Talotekniikan merkitys on suuri kovassa käytössä olevassa kiinteistössä. Are tehtävänä on varmistaa Oodin tuleville käyttäjille miellyttävät sisäolosuhteet”, toteaa Aren aluejohtaja Kai Nurho

 

Lisätietoja antavat:

Are Oy
Kai Nurho, aluejohtaja, puh. 040 516 4233, kai.nurho@are.fi

YIT Rakennus Oy
Jorma Kontturi, projektipäällikkö, puh. 040 861 9871, jorma.kontturi@yit.fi

 

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet. 

Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 900 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Lisätietoa: www.are.fi.

 

YIT luo parempaa elinympäristöä kehittämällä ja rakentamalla asuntoja, toimitiloja, infrastruktuuria sekä kokonaisia alueita. Visionamme on tuoda enemmän elämää kestäviin kaupunkeihin. Haluamme erottautua välittämällä aidosti asiakkaista, näkemyksellisellä kaupunkikehityksellä, sitoutuneella projektien toteuttamisella ja innostavalla tavalla johtaa. Kasvumoottorinamme toimii kaupunkien kehittäminen kumppaneita osallistaen. Toiminta-alueemme kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin, Slovakian ja Puolan. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli lähes 1,7 miljardia euroa, ja työllistämme noin 5 300 henkilöä. Osakkeemme noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

Jaa tämä: