Hyppää sisältöön

Historia

ARE Oy on osa Conficap-konsernia, joka on merkittävä suomalainen perheyritys.

ARE:n historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Sinivalkoisen yhtiömme omistus on säilynyt saman perheen piirissä sen perustamisesta lähtien.

1913

Yrityksemme historia ulottuu vuoteen 1913, kun liikemies Alfred Onninen perusti Turkuun putkiasennusliikkeen, toiminimi A. Onnisen. Toiminnan painopiste siirrettiin vuonna 1927 Turusta Helsinkiin ja samassa yhteydessä perustettiin Vesijohtoliike Onninen.

Yritys käynnisti tukkukaupan 1920-luvulla ja sotien jälkeen ryhdyttiin toimintaa laajentamaan, aloittamalla valtakunnallisen toimipaikkaverkoston rakentaminen. Kunnallistekniikka liitettiin mukaan liiketoimintaan 1950-luvulla ja ilmastointiasennuksia ryhdyttiin tekemään seuraavalla vuosikymmenellä.

1970-luvulla käynnistyivät sähköalan liiketoiminta, teollisuuden toimitukset ja kansainvälinen projektivienti muun muassa Neuvostoliittoon ja Lähi-itään.

90-luvulla asennustoiminta keskitetään ARE:en

1990-luvulla toteutettiin merkittäviä yritysjärjestelyjä ja perinteikäs keskisuomalainen sähköalan yritys ARE Oy siirtyi osaksi yritysrypästä. Vuosisadan lopulla muodostettiin Onvest-konserni sekä eriytettiin tukkukauppa ja asennus- sekä huoltotoiminta toisistaan.

Ekologinen matalaenergiajärjestelmä ARE Sensus® tuotiin markkinoille vuosituhannen vaihteessa.

2000-luvulla painopiste siirtyy kiinteistön koko elinkaaren kattaviin palveluihin

2000-luvulla ARE:n toiminta laajeni talotekniikkaurakoinnista ja huolloista kattamaan kiinteistön kokonaisvaltaiset ylläpito- ja korjausrakentamisen palvelut.

Vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto tuli ARE:n hallituksen puheenjohtajaksi vuonna 2009.

2014 ARE harppaa eteenpäin

Vuosi 2014 jäi yrityksemme historiaan erityisen merkittävänä. ARE osti Lemminkäisen talotekniikkaliiketoiminnan ja kasvoi sen myötä liikevaihdolla mitattuna talotekniikan suurimmaksi toimijaksi Suomessa. Henkilöstön määrä kasvoi 1 200:sta yli 2 800:aan ja toimipaikkojen määrä lähes kolminkertaistui.

2018 Laajentuminen Ruotsiin

Vuonna 2018 ARE laajeni Ruotsiin ostamalla Göteborgin alueen johtavan putkiurakointi- ja huoltoyritys Kungälvs Rörläggerin. Vuonna 2020 ARE jatkoi laajentumista Ruotsissa ostamalla Climat80 Gruppenin, joka on yksi Etelä-Ruotsin johtavista talotekniikka-alan yrityksistä. Yritysostojen myötä ARE pystyy tarjoamaan kaikkia taloteknisiä palveluita kiinteistöjen koko elinkaarelle myös Ruotsissa. Tutustu Ruotsin toimintaan osoitteessa www.are-group.se.

Kohti tulevaa

Yrityksemme strategian mukaisesti rakennamme ja ylläpidämme kestävää yhteiskuntaa. Lue lisää strategisista tavoitteistamme oheisen linkin takaa.