Kiinteistöjen elinkaaren hallintaa digitalisaatiolla

KIRA-digi-hanke Onerva Mäen koululla

 

Are Oy                                          Lehdistötiedote                                                   19.5.2017 klo 8.30

 

Are on mukana KIRA-digi -hankkeessa, jossa tutkitaan mahdollisuutta digitalisoida kiinteistön elinkaareen vaikuttavat rakennusosat sekä talotekniikka. Tämän ajatellaan tapahtuvan pääosin yhdistelemällä saatavissa olevaa suunnittelu- ja ylläpitovaiheen dataa sekä muilla kiinteistön omilla rakenne-, järjestelmä- ja laitetiedoilla sekä niiden teknisillä käyttöiällä ja arvioidulla kulumisella.

 

Suunniteltava järjestelmä toimii työkaluna sekä kiinteistönomistajalle sekä isännöitsijälle, jotka tarvitsevat tietoa niin yksittäisestä kiinteistöstä kuin kiinteistösalkusta. Järjestelmä voisi mahdollisesti tuottaa tulevista korjaus- ja saneeraustarpeista valmiiksi aikataulutettua ja ryhmiteltyä tietoa. Näin voitaisiin tarkastella isojakin kiinteistömassoja ja niiden korjaustarvetta.

 

Ennakoivat korjaukset ovat resurssiviisasta toimintaa, joka säästää kiinteistönomistajan varoja ja mahdollistaa helpon tavan suunnitella töitä, jolloin päästään eroon hätäkorjauksista. Avoimen datan pohjalta voidaan Suomeen luoda uusia palveluita kiinteistökannan korjausvelan pienentämiseen mahdollisimman järkevällä tavalla.

 

Pilottikohteeksi on valikoitunut jyväskyläläisen Onerva Mäen koulun tila. Hankkeen lopussa mallinnetaan tila, jossa pystytään havainnoimaan pintoja, rakenteita ja talotekniikkaa kiinteistön elinkaaren aikana.

 

Hanke tehdään yhteistyössä Jyväskylän Tilapalvelun, Senaatti-kiinteistöjen, Granlundin, Vahasen, Buildercomin ja ISS:n kanssa. Onerva Mäen koululla jäsenet tutustuivat pilottikohteeseen ja yhteisissä workshopeissa hanke on saatu hyvin liikkeelle.

 

”Digitalisuus tulee olemaan meille uusi tiedolla johtamisen tie. Tämän hankkeen talotekniikassa se on mahdollisuus edetä kohti tarpeenmukaista huoltoa perinteisen määräaikaishuollon sijasta. Parhaan kiinteistön ylläpidon ja huollon määrittelee tieto, eivät olettamukset tai vanhat toimintatavat. Me arelaiset odotamme innolla, mitä uutta opimme tästä KIRA-digi-hankkeesta”, kertoo Aren aluejohtaja Ari Kinnunen.

 

Lisätietoja:

Ari Kinnunen, aluejohtaja, puh. 040 300 5205, ari.kinnunen@are.fi

Juho Siitonen, teknologiajohtaja, puh. 040 300 5418, juho.siitonen@are.fi

 

KIRA-digi-hankkeen osapuolia keskustelemassa pilottikohteessa.

Kuvassa vasemmalta Sami Tiainen (ISS), Ari Kinnunen (Are), Harri Peränen (Senaatti-kiinteistöt), Juho Siitonen (Are) ja Tero Järvinen (Granlund)

 

Keskustelua pilottikohteessa KIRA-digi-hankkeesta.

Kuvassa vasemmalta Tuomo Kiiski (Jyväskylän Tilapalvelu), Elias Hartikka (Vahanen) ja Liisi Hiltunen (Vahanen)

 

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Koko elinkaaren kattavat talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistön ylläpidon palvelut takaavat asiakkaidemme tilojen energiatehokkuuden ja miellyttävät sisäolosuhteet.

 

Panostamme erityisesti älykkääseen tekniseen ylläpitoon ja kehittämäämme Are Sensus -matalaenergiajärjestelmään. Yli 100-vuotias Are-konserni työllistää noin 2 800 henkilöä. Palvelemme asiakkaitamme 25 paikkakunnalla Suomessa ja lisäksi Venäjällä, Pietarissa. Lisätietoa: www.are.fi.

Jaa tämä: