Россия
In English

Pudasjärven koulukampus

28 km
hirsirakennetta
ja innovatiivista talotekniikkaa
Historiallinen hirsikoulu toteutetaan elinkaarihankkeena.
"Elinkaarihankkeessa yhteistyökumppanin on oltava ehdottoman luotettava. Aren ammattilaisten kanssa työskentely on varmalla pohjalla."
Ville Sormunen, kiinteistöpäällikkö, Lemminkäinen

Pudasjärvelle tulevassa koulukampuksessa yhdistyy perinnerakentaminen talotekniseen huippuosaamiseen.

Pudasjärvelle on valmistunut historiallinen rakennushanke. Maailman suurin hirsirakenteinen koulukampus on tarjonnut syyslukukaudesta 2016 alkaen tilat noin 800 opiskelijalle. Neljästä eri rakennuksesta koostuva kokonaisuus pitää sisällään opiskelutilat ala- ja yläasteen sekä lukion oppilaille.

Elinkaarimallina toteutettussa hankkeessa Lemminkäinen, Kontiotuote ja Are toimivat tiiviissä yhteistyössä keskenään. Lemminkäisen ja Kontiotuotteen vastasivat suunnittelutyöstä ja koulukeskuksen rakentamisesta, Are toteutti tiloihin taloteknisen kokonaisratkaisun hyödyntäen viimeisimpiä tekniikoita ja vastaten koulun valmistuttua myös järjestelmien teknisistä huolloista. ”Elinkaarihankkeessa yhteistyökumppanin on oltava ehdottoman luotettava. Aren ammattilaisten kanssa työskentely on varmalla pohjalla”, toteaa Lemminkäisen kiinteistöpäällikkö Ville Sormunen.

 

Sisäilman laatua rakenteilla ja teknisillä ratkaisuilla

Tutkimusten mukaan massiivihirsirakennuksissa on hyvä sisäilman laatu. Rakenteet hengittävät ja tasaavat näin huoneilman kosteutta. Are takaa hyvät olosuhteet myös erilaisten taloteknisten ratkaisujen kautta, joista yhtenä esimerkkinä ovat alueiden itsenäiset ilmanvaihtojärjestelmät. Huoneisiin asennettavien hiilidioksidiantureiden avulla säätyy tilojen ilmanvaihto automaattisesti tarpeenmukaiseksi taaten paitsi hyvät sisäolosuhteet opiskelijoille, myös energia- ja kustannustehokkaan ylläpidon.

 

Oikein mitoitettu huolto ja ylläpito

Rakennusautomaatioon liitetty etävalvonta mahdollistaa sisäolosuhteiden ja teknisten järjestelmien tehokkuuden reaaliaikaisen seurannan. Näin pystytään huoltotoiminta optimoimaan ja kiinteistöä ylläpitämään mahdollisimman energia- ja kustannustehokkaasti läpi koko sen elinkaaren.

Jaa tämä: