Innova 2 ja 4, Technopolis, Jyväskylä

LEED
platinaa
Are Sensuksen avulla
Are Sensuksen matalaenergiakeskus hyödyntää tehokkaasti maalämmön ja ilmaisenergiat.
"Technopolis on saanut energiansäästöjä noin 20 % kohteesta riippuen."
Kari Kokkonen, kiinteistötoimintojen ja palveluiden johtaja, Technopolis Oyj

Are Sensus® on siivittänyt Innova 2 -kiinteistön energiatehokkuuden LEED Platina -tasoon. Innova 4 -kiinteistössä on Sensus käytössä myös sairaalan heräämössä.

Are on toteuttanut Are Sensus®  -matalaenergiajärjestelmän jo yhdeksään Technopoliksen kiinteistöön. Kaikki Innova-toimistot ovat saavuttaneet kansainvälisen LEED-ympäristöluokituksen, Innova 2 jopa LEED Platina -tason.  

 

Geoenergia yhdistetty Sensukseen

Innova 2 -kiinteistössä Are Sensus hyödyntää geoenergiaa ja tiloissa muodostuvia ilmaisenergioita niin, että ostoenergian säästöt ovat huomattavat. Sensus siirtää rakennuksessa muodostuvaa ilmaislämpöä toisiin, lämmitystä kaipaaviin tiloihin.  

Innovatiivinen patentoitu Sensuksen matalaenergiakeskus yhdistää ja hallitsee rakennuksen kaikkia energiavirtoja. Näitä ovat rakennuksen sisäiset ilmaislämmöt, vapaajäähdytys, maalämpö ja -kylmä, kaukolämpö ja jäähdytyskoneen tuottama viileys. 

Energiapaalujen ja lämpöpumpun avulla saadaan maalämpöä käyttöön vuosittain yli 200 MWh, jolloin lämpökerroin (COP) on noin 3,5. 

 

Sensus myös sairaalatiloissa

Innova 4 -kiinteistössä Sensus huolehtii toimistotilojen lisäksi myös sairaalan heräämön sisäolosuhteista energiatehokkaasti. Lämpötilaa voidaan säätää jopa potilaskohtaisesti yksilöllisesti. 

 

Energiankulutus hallinnassa etäseurannan avulla

Jyväskylän keskustaan Lutakon alueelle vuonna 2012 valmistunut Innova 2 on kooltaan 9 800 m2 ja vuonna 2013 valmistunut Innova 4 kooltaan 10 000 m2. Sensus on käytössä kiinteistöjen toimistotiloissa, sairaalan tiloissa ja katutason näyttelytiloissa. Kiinteistöjen energiankäyttöä seurataan etäseurannalla. 

Jaa tämä: