Hyppää sisältöön
Aurinkosähköjärjestelmä on kiinteistölle vastuullinen ja kannattava investointi.
  • Tiedotteet
-

18 huhtikuun 2018 5:45

Are asentaa Pohjoismaiden historian suurimman aurinkosähköjärjestelmätoimituksen

Fortum voitti S-ryhmän järjestämän kilpailutuksen aurinkosähköjärjestelmän toteuttamisesta noin 40 liikekiinteistön katolle ympäri Suomea. Asennustyön hoitaa Are Oy noin 10 asennustiimin voimin. Asennustyöt käynnistyvät keväällä 2018 ja valmistuvat muutamaa uudiskohdetta lukuun ottamatta syksyn 2018 aikana.

Aurinkosähköjärjestelmä on kiinteistölle vastuullinen ja kannattava investointi. Kokonaisteholtaan noin 10 MW:n aurinkosähköhanke on kautta aikojen suurin katolle asennettavien aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimitus Pohjoismaissa. Suomen koko aurinkovoiman tuotantoteho oli vuonna 2017 noin 35 MW.

”Tämä on meille tärkeä hanke, koska uusiutuvien energiamuotojen toteutukset tukevat asiakaslupaustamme kiinteistöjen energiatehokkuudesta ja älykkäästä ylläpidosta. Hyödynnämme myös itse aurinkoenergiaa pääkonttorimme energiantuotannossa”, kertoo Aren myynti- ja asiakkuusjohtaja Juho Siitonen.

Fortum vastaa hankkeen suunnittelusta ja projektijohtamisesta sekä tarvikehankinnoista. Fortumin vahvuutena on kokemus onnistuneista suurten aurinkovoimalaitosten rakennushankkeista. Fortum on toteuttanut aurinkovoimalaprojekteja muun muassa Intiassa, jossa aurinkovoimaloiden yhteisteho on noin 185 MW.

”Visiomme mukaisen puhtaamman maailman aikaansaaminen ei ole helppoa eikä käy käden käänteessä. Onneksi meidän lisäksemme monella muullakin yrityksellä ja yhteisöllä on sama päämäärä, mistä on hyvänä esimerkkinä tämä S-ryhmän hanke aurinkoenergian hyödyntämisestä liikekiinteistöissä”, kehitysjohtaja Tatu Kulla Fortumista kertoo.

Lisätietoja:
Juho Siitonen, myynti- ja asiakkuusjohtaja, Are, juho.siitonen@are.fi, puh. 040 300 5418

Juha Ruokonen, projektipäällikkö, Fortum, puh.0400 9183