Are asentaa Pohjoismaiden historian suurimman aurinkosähköjärjestelmätoimituksen

18.4.2018
Fortum voitti S-ryhmän järjestämän kilpailutuksen aurinkosähköjärjestelmän toteuttamisesta noin 40 liikekiinteistön katolle ympäri Suomea. Asennustyön hoitaa Are Oy noin 10 asennus-tiimin voimin. Asennustyöt käynnistyvät keväällä 2018 ja valmistuvat muutamaa uudiskohdetta lukuun ottamatta syksyn 2018 aikana.

Kokonaisteholtaan noin 10 MW:n aurinkosähköhanke on kautta aikojen suurin katolle asen-nettavien aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimitus Pohjoismaissa. Suomen koko aurinkovoiman tuotantoteho oli vuonna 2017 noin 35 MW.

”Tämä on meille tärkeä hanke, koska uusiutuvien energiamuotojen toteutukset tukevat asiakaslupaustamme kiinteistöjen energiatehokkuudesta ja älykkäästä ylläpidosta. Hyödynnämme myös itse aurinkoenergiaa pääkonttorimme energiantuotannossa”, kertoo Aren myynti- ja asiakkuusjohtaja Juho Siitonen.

Fortum vastaa hankkeen suunnittelusta ja projektijohtamisesta sekä tarvikehankinnoista. Fortumin vahvuutena on kokemus onnistuneista suurten aurinkovoimalaitosten rakennushank-keista. Fortum on toteuttanut aurinkovoimalaprojekteja muun muassa Intiassa, jossa aurinkovoimaloiden yhteisteho on noin 185 MW.

”Visiomme mukaisen puhtaamman maailman aikaansaaminen ei ole helppoa eikä käy käden käänteessä. Onneksi meidän lisäksemme monella muullakin yrityksellä ja yhteisöllä on sama päämäärä, mistä on hyvänä esimerkkinä tämä S-ryhmän hanke aurinkoenergian hyödyntämisestä liikekiinteistöissä”, kehitysjohtaja Tatu Kulla Fortumista kertoo.

 

Lisätietoja:
Juho Siitonen, myynti- ja asiakkuusjohtaja, Are, juho.siitonen@are.fi, puh. 040 300 5418
Juha Ruokonen, projektipäällikkö, Fortum, puh.0400 9183

Jaa tämä: