Hyppää sisältöön
  • Uutiset
-

18 elokuun 2023 8:02

ARE haastaa koko henkilöstönsä mukaan ympäristötekoihin

Vastuullisuus on osa kaikkea tekemistä ARE:lla. Vastuullisuusohjelmansa mukaisesti ARE on sitoutunut minimoimaan omat ympäristövaikutuksensa, ja nyt myös arelaiset haastetaan mukaan raportoimaan ympäristöhavainnoistaan.

Ympäristöhavaintojen raportoinnilla pyritään ennaltaehkäisemään ympäristöpoikkeamien syntymistä ja niistä aiheutuvia vaikutuksia. Raportoinnilla kasvatetaan avoimuutta ja ymmärrystä oman toiminnan ympäristövaikutuksista, ja se ohjaa vastuulliseen toimintaan korjaavien toimenpiteiden osalta.

”Ympäristöhavainnon voi tehdä mistä tahansa ympäristöön liittyvästä asiasta, ja havainto voi olla positiivinen, negatiivinen tai vaikka kehitysehdotus. Näihin voivat sisältyä esimerkiksi energiankulutus tai energiansäästö omassa toiminnassamme, hankintojemme ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus, tai materiaalitehokkuus, kiertotalous ja hävikin ehkäisy”, ARE:n laatu- ja ympäristöpäällikkö Anita Mäkelä kertoo.

Havainnot raportoidaan samalla järjestelmällä, millä arelaiset ovat ansiokkaasti tehneet ennakoivia työturvallisuushavaintoja jo vuodesta 2018 lähtien. Järjestelmän käyttö sujuu näppärästi puhelimella, ja sujuva raportointi on astunut jo osaksi kaikkien arelaisten työpäivien arkea.

”ARE:n työturvallisuutta on saatu parannettua ennakoivien turvallisuushavaintojen avulla, ja viime vuonnakin arelaiset tekivät lähes 16 200 turvallisuushavaintoa. Nyt toivomme samaa aktiivisuutta ympäristöhavaintojen tekoon. Ympäristöhavaintoja on tullut jo lupaavasti, ja uskon henkilöstömme saavan aikaiseksi huomattavan määrän havaintoja, ja sen myötä merkittäviä tekoja ympäristömme hyväksi”, Mäkelä sanoo.

Ympäristöhavaintoraportointia tullaan kehittämään ARE:lla jatkuvasti, ja tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuutta arvioidaan. Jatkossa tavoitteena on seurata ympäristöhavaintoja osana ARE:n vastuullisuusohjelmaa.