Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

21 joulukuun 2017 8:06

Are ja Helsingin Diakonissalaitos kitkevät yhdessä työttömyyttä

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo, joka työllistää valtakunnallisesti lähes 3000 henkilöä. Talotekniikkaurakoinnin ja kiinteistöjen ylläpitoon liittyvien tehtävien ohella, Aren henkilöstöä työskentelee myös muissa erilaisissa asiantuntija- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Sosiaalisen vastuun kantaminen on olennainen osa niin Helsingin Diakonissalaitoksen kuin Aren arvomaailmaa. Syksyllä 2016 alkanut yhteistyö Helsingin Diakonissalaitoksen kiinteistöjen ylläpito- ja huoltotehtävissä käynnisti yhteistyön myös työllistämistyön osalta, missä tavoitteena on löytää yksilöllisiä polkuja työelämään. Pilotissa Are kehittää yhteistyössä Diakonissalaitoksen ja Suomen Diakoniaopiston kanssa keinoja, joilla työttömyyden kanssa kamppailevat henkilöt saadaan nykyistä tehokkaammin osaksi työelämää. Tavoitteena on parantaa erilaisissa elämäntilanteissa olevien henkilöiden työllistymismahdollisuuksia, vaikuttaa positiivisesti heidän hyvinvointiinsa ja edistää yhteiskunnallista osallisuutta.

Työllistämispilotti tuottaa tuloksia

Yhteistyöpilotissa Arelle ohjautuu henkilöitä työkokeiluihin ja työssäoppimisjaksoille. Harjoitteluihin valittujen henkilöiden on työturvallisuuden takia omattava riittävä kielitaito, nuhteeton tausta sekä riittävä fyysinen työkunto. Pilotin tavoitteena on, että kokeiluun valituista 35% työllistyy pysyvästi Arelle. Tavoitteen saavuttamiseksi Suomen Diakoniaopisto on kouluttanut Aren esimiehiä toimimaan työnohjaustehtävissä.

”Yhteistyö Aren kanssa on sujunut hienosti. Arella aidosti mietitään sopivia tehtäviä hakijoille ja otetaan mukaan työyhteisön jäseniksi sekä mahdollisiksi tuleviksi kollegoiksi. Työkokeilu, jossa otetaan huomioon niin työkokeilijan kuin työnantajan toiveet ja tarpeet, mahdollistaa polun työllistymiseen. On hienoa jatkaa yhteistyötä myös ensi vuonna,” toteaa Jenni Oliveira, työllistämisyhteistyötä koordinoiva projektipäällikkö Helsingin Diakonissalaitokselta.

Pilotin tulokset ensimmäisen vuoden ajalta ovat olleet positiivia. Vuoden aikana yhteistyön kautta on työllistynyt useita henkilöitä. Yksi Arelle vakituiseen työsuhteeseen palkatuista työntekijöistä, Pekka Rusakko, palkittiin marraskuussa yksikön kuukauden työntekijänä. Palkinnon perusteena oli asiakkailta ja Aren henkilökunnalta saatu positiivinen palaute ja erinomainen suoriutuminen työtehtävissä.

Työkokeilusta kuukauden työntekijäksi

Pekka oli 10 vuotta töissä varastolla, kun firma meni yllättäen konkurssiin vuonna 2013. Työttömäksi joutuminen oli tekevälle miehelle vaikea paikka. Pekka suoritti TTS Työteho-seuran kaksivuotisen kiinteistönhoitajakoulutuksen ja haki samalla aktiivisesti töitä TE-palvelun kautta.

Keväällä 2017 Diakonissalaitokselta tuli ehdotus päästä työllistymispolun kautta työkokeiluun Arelle. Pekka tarttui tilaisuuteen ja aloitti työtehtävät osana pääkaupunkiseudun palvelutiimiä. Asiakkailta ja tiimiltä saatu positiivinen palaute rohkaisi Pekkaa hakemaan vakituista paikkaa Arelta ja 3 kk kokeilujakso johti vakituiseen työsuhteeseen Aren kiinteistönhoitajana.

”Työllistyminen on paljon kiinni myös omasta asenteesta. Kannattaa miettiä, mitä mahdollisuuksia on olemassa ja mistä saa hankittua työtehtäviin tarvittavan osaamisen. Itse olen viihtynyt tehtävissäni tosi hyvin,” Pekka kertoo ja jatkaa: ”Olen iloinen, että tällaisia hankkeita on olemassa ja toivon, että esimerkkini kannustaa ihmisiä tarttumaan rohkeasti tarjottuihin tilaisuuksiin.”

Lisätietoja:

Are Oy, Janne Kokkonen, 040 300 6828, janne.kokkonen@are.fi