Hyppää sisältöön
ARE:n toimii talotekniikkakumppanina Piispanmäen monitoimitalon hankkeessa (havainnekuva: Arcadia Oy arkkitehtitoimisto).
  • Tiedotteet
-

1 maaliskuun 2023 6:00

ARE ja Kokkolan kaupunki kasvattavat yhteistyötään

Kokkolan kaupunki valitsi ARE:n talotekniikkakumppaniksi Piispanmäen monitoimitalon hankkeeseen. ARE huolehtii kohteen lämpö-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja automaatiotöistä. Rakennushanke työllistää yli kymmenen arelaista. Sopimuksen arvo on noin 5,9 miljoonaa euroa.

Piispanmäen monitoimitaloon rakentuu päiväkoti, esiopetus sekä perusopetuksen koulu 1–9-luokkalaisille. Lisäksi tilaan tulee nuorisotoimen ja oppilashuollon tiloja sekä tuotantokeittiö. Opetustiloja tulee noin 800 koululaiselle ja päiväkotiin paikat noin 160 lapselle. Piispanmäen monitoimitalo valmistuu vuonna 2025.

”Piispanmäen monitoimitalon talotekniset LVV- ja IVA-työt toteutetaan arelaisten toimesta. Monitoimitalo on kokkolalaisille merkittävä rakennushanke ja olemme iloisia päästessämme rakentamaan toimivia olosuhteita rakennuksen käyttäjille ja henkilökunnalle”, ARE:n Kokkolan toimipistepäällikkö Pekka Häggman kertoo.

”Tässä rakennuskohteessa huomio keskittyy erityisesti rakentamisen prosessien laadukkaaseen hallintaan ja niiden ylläpitämiseen kaikkien osapuolten kesken. Sitoudumme hankkeessa kestävän rakentamisen tavoitteisiin sekä erinomaiseen energiatehokkuuteen, josta yhtenä esimerkkinä voidaan nostaa uusiutuvaan ja päästöttömään lämmitykseen perustuva hybridimalli. Kilpailutuksen kautta hankkeeseen valittiin talotekniikkaurakoitsijaksi kokenut ARE, jonka kanssa hyvällä yhteistyöllä pääsemme varmasti laadukkaaseen lopputulokseen”, Kokkolan kaupungin rakennuspäällikkö DI Veli-Matti Isoaho sanoo.

Talotekniikkayritys ARE on parhaillaan mukana myös toisessa Kokkolan kaupungin kouluhankkeessa. Donnerska skolan ja Karleby Svenska Gymnasiumin perusparannus- ja laajennushankkeessa ARE vastaa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja automaatiotöistä.

Lisätiedot:
Pekka Häggman
toimipistepäällikkö, ARE
pekka.haggman@are.fi
p. 0400 952 551

Veli-Matti Isoaho
rakennuspäällikkö, Kokkolan kaupunki
veli-matti.isoaho@kokkola.fi
p. 044 725 0022