Hyppää sisältöön
  • Uutiset
-

13 toukokuun 2024 7:00

ARE on mukana Rakennusteollisuuden turvallisuusviikossa

Rakennusteollisuuden turvallisuusviikkoa vietetään 13.–17.5.2024. Talotekniikkayritys ARE haastaa turvallisuusviikolla kaikki työntekijänsä työkohtaisten riskienarviointien tekoon.

ARE:lla panostetaan vahvasti ennakoivaan turvallisuustyöhön. Talotekniikkayrityksessä on käytössä muun muassa vastuullisuushavainnot, joita arelaiset voivat raportoida havaitsemistaan positiivisista ja negatiivisista turvallisuus- tai ympäristöhavainnoista. Lisäksi työkohteissa toteutetaan työmaan tai kiinteistön turvallisuustilaan perehtyviä turvallisuuskävelyitä. Uusimpana työkaluna arelaisten käyttöön on otettu työkohtainen riskienarviointi.

”Turvallinen työympäristö rakentuu pala palalta, yhdessä omien työkavereiden kanssa toteutettuna. Työkohtaisella riskienarvioinnilla työntekijä voi tuumata työtään ja sen sisältämiä riskejä ennen työn aloitusta. Tavoitteena on oppia katsomaan ympärille ja ennakoimaan mahdolliset vaaranpaikat”, ARE:n turvallisuuspäällikkö Mikko Tiainen kertoo.

Työkohtaisten riskienarvioiden tekemisen odotetaan kotiutuvan arelaisten arkeen yhtä menestyksekkäästi, kuin vastuullisuushavainnoista raportoinnin.

”Viime vuonna 2023 arelaiset raportoivat huikeat 23 918 vastuullisuushavaintoa. Ylpeänä voin myös mainita, että alkuvuonna tammi-huhtikuun välisenä aikana havaintoja oli tehty jo 10 041 kappaletta”, Tiainen iloitsee.