Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

4 tammikuun 2023 6:04

ARE talotekniikkakumppaniksi Sipoon uuteen logistiikkakeskushankkeeseen

ARE valittiin DHL:n uuden logistiikkakeskuksen talotekniikkakumppaniksi. ARE toteuttaa hankkeen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto- ja sähköurakoinnin. Sopimus työllistää noin 25 arelaista.

DHL:n logistiikkakeskuksen KVR-toteuttajana toimii Fira, joka valitsi ARE:n talotekniikkakumppanikseen hankkeeseen. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin 23. joulukuuta 2022.

”Tässä kohteessa korostuvat erityisesti korkeat laatu- ja ympäristövastuullisuustavoitteet, turvallisuutta unohtamatta. Näitä tavoitteita olemme myös käyneet tarkasti läpi tämän kumppanivalinnan yhteydessä. Uskomme ARE:n pystyvän vastaamaan kohteelle asettamiimme tavoitteisiin, sekä ylittämään ne hyvällä yhteistyöllä ja laadukkaalla lopputuloksella”, Firan talotekniikan projektipäällikkö Mikko Broman sanoo.

”Hienoa päästä työskentelemään yhdessä Firan kanssa. Tähänkin hankkeeseen ARE pystyi tarjoamaan rakennukselle pitkän elinkaaren tuottavan talotekniikan kokonaispaketin, ja sen myötä lisäarvoa kumppaneillemme. Isommilla kokonaisuuksilla pystymme varmistamaan kustannustehokkaan ja laadukkaan toteutuksen”, ARE:n yksikönjohtaja Mikko Räsänen kertoo.

Noin 44 000 neliömetrin kokoinen, toiminnaltaan täysin hiilineutraali logistiikkakeskus koostuu korkeavarastosta ja toimistotiloista. Kokonaisuudessaan tontin laajuus on noin 12,6 hehtaaria, ja piha-alueelle rakentuu rekkapihojen ja pysäköintialueiden lisäksi myös katettu ulkovarastointialue. Kohteelle tavoitellaan BREEAM NC 2016 -ympäristösertifioinnin korkeinta Outstanding-tasoa. Lisäksi kohteen toimistotiloille tavoitellaan kiinteistökäyttäjien terveyden ja hyvinvoinnin huomioivaa WELL Core Gold -sertifiointia. Sertifioinnit asettavat tarkat vaatimukset muun muassa toiminnan energiatehokkuudelle, rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksille sekä vastuulliselle hankinnalle. Nämä vaatimukset huomioidaan tarkasti myös taloteknisissä töissä ARE:n osalta.

”Tiloista rakennetaan ennen kaikkea turvalliset ja toimivat, ja talotekniikan avulla sinne luodaan tasaiset olosuhteet. Huipputasoiset rakennusmateriaalimme hankitaan vastuullisesti ympäristövaikutukset huomioiden. Rakennuksen ympäristöystävällisiin ratkaisuihin kuuluvat muun muassa LED-valaistusratkaisut, vettä säästävät vesikalusteet sekä sadeveden talteenottoratkaisut”, Räsänen sanoo.

Logistiikkakeskuksen rakennustyöt alkoivat alkukesästä 2022. ARE:n työt ovat jo käynnissä työaikataulujen suunnittelun sekä hankintojen osalta. Logistiikkakeskus valmistuu vuonna 2024.

Lisätietoja:
Mikko Räsänen
yksikönjohtaja, ARE
p. 050 408 3270
mikko.rasanen@are.fi

Mikko Broman
Talotekniikan projektipäällikkö, Fira
p. 0400 314 606
mikko.broman@fira.fi

ARE on Suomessa perustettu perheyritys, jolla on yli sadan vuoden kokemus talotekniikasta. Tarjoamme ratkaisuja ja palveluita kiinteistön koko elinkaarelle aina uudiskohteiden talotekniikkaurakoinnista, ylläpitoon ja huoltoon, modernisointiin ja korjausrakentamiseen. Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut, oli kyseessä sitten toimisto, kauppakeskus, hotelli, sairaala, asuinkiinteistö tai teollisuuslaitos. Panostamme älykkääseen talotekniikkaan, jolla varmistamme asiakkaillemme energiatehokkaat tilat ja tilojen loppukäyttäjille miellyttävät sisäolosuhteet, kustannustehokkaasti toteutettuina. ARE:lla on yhteensä noin 3 300 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa, ja sen liikevaihto on noin 460 miljoonaa euroa. ARE on osa Conficap-konsernia. www.are.fi

Fira on rakentamisen palveluyhtiö, joka keskittyy laadukkaisiin hankeratkaisuihin kasvavilla rakentamisen osa-alueilla erityisesti pääkaupunkiseudulla. Liiketoimintamme jakautuu neljään palvelualueeseen: asuntorakentamiseen, toimitilarakentamiseen, modernisointiin ja putkiremontteihin. Kehitämme asumisen ja rakentamisen ratkaisuja, jotka huomioivat ympäristön, ilahduttavat ja auttavat asiakasta ylittämään tavoitteensa. www.fira.fi