Hyppää sisältöön
Are valittiin talotekniikkatoimittajaksi KYS Psykiatriatalo -hankkeeseen (havainnekuva: KYS Psykiatriatalo)
  • Tiedotteet
-

3 maaliskuun 2022 6:00

Are talotekniikkatoimittajaksi KYS Psykiatriatalo -hankkeeseen

Kuopion yliopistollisen sairaalan kampusalueelle rakentuu vuosina 2022–2024 uusi Psykiatriatalo. Are vastaa uudisrakennuksen ilmanvaihto-, putki- ja sähkötöistä. Urakoiden arvo on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Psykiatriatalo tulee yhdistämään kaikki Kuopion alueen erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut saman katon alle. Rakennusprojekti kuuluu osaksi yliopistollisen sairaalan toimitiloja uudistavaa KYS Uudistuu -hanketta. Noin 16 000 bruttoneliömetrin kokoisen kokonaisprojektin kustannusarvio on arviolta 48 Me.

– On hienoa, että Are pääsee antamaan vahvan teknisen osaamisensa ja tietotaitonsa KYS Psykiatriatalo -hankkeeseen, Aren aluejohtaja Aapo Toivainen kertoo.

Are on toteuttanut suuria taloteknisiä urakoita KYS:n uudistushankkeissa jo aiempinakin vuosina. Are on urakoinut muun muassa sairaalan uudisrakennusten, peruskorjausten ja laajennusten parissa.

– Lisäksi Aren kiinteistöpalveluilla on ollut yhtäjaksoinen puitesopimus jo vuodesta 2003 alkaen. Pitkä ja tuottava yhteistyömme KYS:n kanssa on luonut luottamusta molemmille osapuolille, Toivainen kiittää.

Lisätietoja:
Aapo Toivainen
aluejohtaja, Are Oy
aapo.toivainen@are.fi
p. 040 717 6977