Hyppää sisältöön
Eläkevakuuttaja Kevan omistamaan yrityspuistoon toteutetaan vuoden 2022 aikana suuri energiatehokkuus- ja energiankierrätyshanke. Sopimus Kevan ja urakan toteuttajaksi valitun Aren kanssa solmittiin maaliskuussa 2022.
  • Tiedotteet
-

11 huhtikuun 2022 10:00

Are toteuttaa suuren energiatehokkuushankkeen Kevan kohteessa Tampereella

Tampereen Hervannassa sijaitsevalla Hermian Farmilla pyritään vähentämään kaukolämmönkulutusta yli 70 %:lla. Eläkevakuuttaja Kevan omistamaan yrityspuistoon toteutetaan vuoden 2022 aikana suuri energiatehokkuus- ja energiankierrätyshanke.

Kyseinen energiatehokkuushanke on arvoltaan yli miljoona euroa. Sopimus Kevan ja urakan toteuttajaksi valitun Aren kanssa solmittiin maaliskuussa 2022. Urakan odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2023.

Hankkeessa rakennetaan kiinteistön sisäisten hukkalämpöjen kierrätysjärjestelmä, laaja geoenergiakenttä hukkalämpöjen kausivarastointiin ja maalämmön hyödyntämiseen, parannetaan ilmanvaihdon energiataloutta sekä modernisoidaan talotekniikkaa. Järjestelmän on suunnitellut Granlund Oy, hankkeen valvonnasta vastaa Sweco PM Oy ja urakan toteuttajaksi on valittu Are Oy.

– Tämä on Arelle jo toinen tämän suuruusluokan energiahanke, missä olemme mukana Tampereen alueella viimeisen vuoden aikana. Hanke on hieno luottamuksen osoitus Kevalta, ja jatkumoa pitkäaikaiselle yhteistyöllemme, Aren aluejohtaja Jaakko Toivanen kertoo.

Lisätiedot:

Jaakko Toivanen
yksikönjohtaja, Are Oy
p. 040 300 5434