Hyppää sisältöön
Stadin ammatti- ja aikuisopistolle 4500 opiskelijan kampus Roihupeltoon, kuvalähde: Verstas Arkkitehdit
  • Tiedotteet
-

25 huhtikuun 2022 5:00

Are toteuttaa talotekniikan Roihupellon jättikampukselle

Lujatalo Oy valitsi Aren talotekniikkakumppaniksi Stadin ammatti- ja aikuisopisto Roihupellon kampushankkeeseen. Sopimus on arvoltaan noin 30 miljoonaa euroa.

Noin 44 000 bruttoneliömetrin kokoinen kampus on Helsingin kaupungin suurin lähivuosien rakennushanke. Hankkeessa toteutetaan Stadin ammatti- ja aikuisopistolle nykyaikaiset tilat 4 500 opiskelijalle. Oppilaitos toteutetaan elinkaarihankkeena, jossa Lujatalo vastaa hankkeen suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta seuraavan 20 vuoden ajan. Talotekniikkakumppaniksi Lujatalo valitsi Aren.

Are toteuttaa kohteen talotekniikan projektinjohtourakkana, joka sisältää kaikki LVI-, sähkö-, tele-, rakennusautomaatio- ja sprinkleröintityöt.

– Arella on kokemusta tämän mittaluokan talotekniikkahankkeista, ja luotamme vankasti heidän ammattitaitoonsa, kertoo Lujatalon projektipäällikkö Ari Pyötsiä.

Kampus hyödyntää uusiutuvaa energiaa

Resurssiviisaasti rakennettavan kampuksen hiilijalanjälki tulee olemaan vähintään 10 prosenttia pienempi kuin vertailulaskelman. Rakennuksen E-luku on 64 kWh/m2.

– Talotekniikalla on merkittävä vaikutus rakennuksen hiilijalanjälkeen. Taloteknisissä ratkaisuissa on panostettu energiatehokkuuteen ja lisäksi kohteessa hyödynnetään laajasti uusiutuvia energiamuotoja. Lämpöenergian tuottamista varten kohteeseen rakennetaan Suomen kolmanneksi suurin maalämpövoimala ja kiinteistösähköstä iso osa katetaan aurinkosähköllä, kertoo Aren johtaja Katja Pekkanen.

Tehokkaat ja muunneltavat tilat raideliikenteen varrella

Itä-Helsinkiin rakennettava kampus korvaa kuudessa eri toimipisteessä olevat tilat. Kampuksen tilat on suunniteltu noin 3 000 lähiopetuksessa olevalle opiskelijalle. Tämän lisäksi noin kolmannes opiskelijoista opiskelee työelämässä tai muuten oppilaitoksen ulkopuolella.

Roihupelto kehittyy lähivuosien aikana huomattavasti. Sen ytimeksi tulee uusi lähikeskusta ja metroasema, ja Raide-Jokeri aloittaa liikennöinnin sen kautta vuonna 2024. Julkiset liikenneyhteydet tulevat olemaan erittäin hyvät eri puolille kaupunkiseutua.

Rakennustyöt käynnistyvät Roihupellossa kesän aikana ja kestävät vuoden 2025 loppuun. Opiskelijat pääsevät aloittamaan uusissa tiloissa vuoden 2026 alussa.

Lisätietoja:

Katja Pekkanen, Projektit-toiminnon johtaja, Are Oy
katja.pekkanen@are.fi
p. 040 866 4944