Hyppää sisältöön
Prysmianin uusi kaapelinvalmistustorni Kirkkonummella (kuva Prysmian Group).
  • Tiedotteet
-

25 maaliskuun 2024 6:00

ARE toteuttaa talotekniikan Suomen korkeimpaan rakennukseen

Kirkkonummelle nousee Prysmian Groupin ja YIT:n allianssihankkeena 185 metrin korkuinen kaapelinvalmistustorni. Talotekniikkayritys ARE toteuttaa 23-kerroksisen tornin lämpö-, vesi- ja ilmanvaihto- ja sähkötyöt. ARE:n sopimus on arvoltaan noin kuusi miljoonaa euroa.

Torni sisältää valmistuessaan prosessi- ja kuilupuolen, jossa suurjännitteisiä merikaapeleita valmistetaan. Lisäksi tornin ylimpään kerrokseen rakentuu tuotanto- ja neuvottelutiloja.

”Aloitimme työt tammikuussa ja olemme päässeet hyvin vauhtiin. Parhaillaan asennamme teräselementtimoduuleihin LVI-tekniikan putkistoja ja kanavia, jotka asennusten jälkeen nostetaan paikoilleen tekniikkakuiluihin. Sisävalmistusvaiheen koittaessa työt sujuvat 8 metriä korkeiden tasojen välillä, joita on yhteensä 23 kappaletta”, ARE:n projektipäällikkö Joni Huolman sanoo.

”Todella merkittävää olla rakentamassa Suomen korkeinta rakennusta yhdessä YIT:n kanssa. Hanke on erittäin vaativa, ja on hienoa, että ARE:n LVIS-ammattilaisten osaamiseen luotettiin jälleen. Prysmian on meille entuudestaan tuttu ja se on toiminut jo vuosia yhtenä ARE:n tärkeimmistä kaapelitoimittajista. Prysmianin kaapeleita toimitetaan lähes kaikkiin projekteihimme”, ARE:n toimialajohtaja Sami Kajander kertoo.

Rakennushanke jatkuu ARE:n osalta talveen 2025 asti, ja se työllistää keskimäärin 20 arelaista.

”Teknisesti vaativa hanke edellyttää korkeatasoista ja laadukasta teknistä toteutusta. ARE:n monipuolinen osaaminen ja ammattitaito varmistavat lopputuloksen laadun”, YIT:n projektipäällikkö Andreas Elsing sanoo.

Lisätietoja:
Sami Kajander
toimialajohtaja, ARE
p. 050 400 1843
sami.kajander@are.fi