Hyppää sisältöön
Hyria Hyvinkää, Kruunu, Kauppalankatu 18 (kuva: Hyria)
  • Uutiset
-

25 huhtikuun 2023 10:32

ARE toteutti talotekniikan Hyrian modernille Kruunu-kampukselle

ARE toteutti yhdessä Jatke Toimitilat Oy:n kanssa yhden Suomen teknisesti nykyaikaisimmista ja viihtyisimmistä oppilaitoksista Hyrialle. Koulutus- ja valmennuspalveluja tuottavan Hyrian Kruunu-kampus on Hyvinkään asiakasmäärältään suurin ja nykyaikaisin toisen asteen oppimis- ja valmennusympäristö.

ARE oli mukana kampukselle loppuvuodesta 2022 valmistuneen uudisrakennuksen taloteknisenä kumppanina. ARE:n vastuulla oli bruttopinta-alaltaan 7 500 neliön suuruisen rakennuksen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja teletyöt.

Kampuksen modernissa oppimisympäristössä on huomioitu esimerkiksi akustiikka ja nykyaikaiset oppimisteknologiaratkaisut. ARE toteutti verkot turvakuulutus-, äänentoisto- ja audiovisuaalisille järjestelmille. Lisäksi toteutukseen sisällytettiin viranomaisradioverkko (VIRVE) sekä paloturvallisuusjärjestelmä.

Kiireisimpänä aikana Hyria-hanke työllisti enimmillään yli 30 arelaista. Rakennusaika oli kaikkiaan 17 kuukautta.

”Erityispiirteitä projektiin toivat opetustilojen erittäin laadukkaat kuva-, ääni-, valaistusjärjestelmät. Lisäksi haasteita tuottivat koronavuoden aiheuttamat elektroniikkatoimitusketjujen häiriöt sekä hankkeessa tapahtuneet henkilövaihdokset. Näistä aiheutui myös aikataulullisesti haastavia suunnitelmien muutostarpeita, mitkä nekin saatiin toteutettua onnistuneesti sovitussa aikataulussa. Projektin aikana käyttäjän laatu-, lisä- ja muutostyötarpeisiin vastattiin ennakoivalla, aktiivisella ja erinomaisella yhteistyöllä, jossa huomioitiin myös muutos- ja lisätyövaatimukset toimitusketjuineen”, kertoo ARE:n projektipäällikkö Mika Pelkonen.

”Kauppalankadun kampuksen valmistuminen oli erittäin odotettua. Tilojen käyttöönotto sujui moitteetta ja tilat ovat palvelleet henkilökuntaa ja opiskelijoita hienosti”, Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen kertoo.

FAKTAT HANKKEESTA:
Hankkeen nimi: Hyrian Kruunu-kapmus
Sijainti: Hyvinkää, Kauppalankatu 18
Rakennusurakoitsija: Jatke Toimitilat Oy
Kohteen koko:
7 500 m²
ARE:n rooli hankkeessa: ARE vastasi kohteen lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö- ja teletöistä.
Ajankohta: 2021–2022