Hyppää sisältöön
Markku tuo mukanaan Arelle monipuolista talotekniikkaosaamista.
  • Uutiset
-

1 lokakuun 2018 8:56

​Are vahvistaa hankesuunnittelun organisaatiotaan

Markku Ylinen (DI, LVI-tekniikka) aloitti Aren suunnittelupäällikkönä 27.8.2018 vastuualueinaan Sensus-järjestelmän kehittäminen ja projektien talotekniikkasuunnittelun ohjaus. Markku tuo mukanaan Arelle monipuolista talotekniikkaosaamista ja hyppää mukaan Are Sensus -matalaenergiajärjestelmän kehittämiseen.

Markku on aina ollut valtavan kiinnostunut kaikesta tekniikasta. Hän on valmistunut Aalto Yliopistosta LVI-tekniikan diplomi-insinööriksi, jossa teki diplomityön aikana myös opetusta, tutkimusta ja hallinnollisia tehtäviä. Ensimmäinen käytännön kosketus rakennusalaan tapahtui kuitenkin jo 90-luvun puolessa välissä putkimiehen apulaisena. Are puolestaan tuli tutuksi 2000-luvun alkupuolella, kun hän kävi tutustumassa teekkareiden LVI-kerhon kanssa Aren pääkonttorina toimivaan Sensus-taloon, jossa hän nykyisin työskentelee.

Myös Markun perheestä löytyy vahvaa talotekniikkaosaamista, joten ala oli hänelle luonteva valinta.

– Meidän perheessä ilma-, vesi-, lämpö- ja automaatiotekniikan osaaminen on minun heiniä. Siskoni väitteli hiljattain valaistustekniikan tohtoriksi, joten niissä asioissa olen saanut oppia häneltä, Markku kertoo.

Markun rekrytoinnin yhtenä tavoitteena on vahvistaa Sensus osaamista ja hän on mukana järjestelmän kehittämisessä. Are Sensus® on cleantech-kriteerit täyttävä talotekniikkajärjestelmä, joka huolehtii tilojen lämmityksestä, jäähdytyksestä, ilmanvaihdosta ja valaistuksesta. Sensus varmistaa samalla energiatehokkaat, terveelliset ja miellyttävät sisäolosuhteet kiinteistöjen loppukäyttäjille. Aren pitkänlinjan osaaja suunnittelupäällikkö Heikki Mäki ja esimiehenä toimiva hankekehitysjohtaja Kauko Pellikka toimivat Markun mentoreina ja perehdyttäjinä Sensuksen saloihin.

– Ensimmäisen kuukauden aikana olen jo päässyt mukaan useisiin mielenkiintoisiin hankkeisiin. Käynnissä eri vaiheissa olevia projekteja, joissa pääsee mukaan sekä suunnitteluun että toimintakokeisiin, kertoo Markku.