Hyppää sisältöön
Kuva: KYS Uusi Sydän 2025 -allianssi
  • Tiedotteet
-

4 heinäkuun 2018 6:15

Are valittiin Kuopion yliopistollisen sairaalan ykkösvaiheen LVI-allianssikumppaniksi

KYS Uusi Sydän 2025 -uudistamisohjelmassa peruskorjataan Puijon sairaalan vanhimmat rakennusosat ja rakennetaan vanhan vuodeosastotornin yhteyteen 10-kerroksinen uudisrakennus. Uudistamishankkeen koko on 60 000 neliötä ja budjettiarvio 164 M€.Hanke toteutetaan allianssina, jonka päätoteuttajana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Kesäkuun lopussa solmitun kehitysvaiheen sopimuksen (KAS) myötä, Are Oy valittiin mukaan allianssiin suunnittelemaan hankkeen ykkösvaiheen putki-, sairaalakaasu- ja ilmanvaihtourakan toteutusta, jonka tavoitehinta on noin 4,5M€. Toteutusvaiheen sopimus on tarkoitus solmia alkusyksystä.

KYS Uusi Sydän 2025 -hankkeen tavoitteena on toteuttaa sairaala, joka mukautuu elinkaaren aikana tapahtuviin muutoksiin ja palvelee mahdollisimman tehokkaasti käyttäjien tarpeita.

”On todella hienoa päästä allianssin jäseneksi näin merkittävään hankkeeseen. Arella on aikaisempaa kokemusta sekä sairaala- ja terveydenhoitokiinteistöjen talotekniikkaurakoinnista, modernisoinnista että ylläpidosta ja huollosta, joten tämä on meille strategisesti erittäin tärkeä askel terveydenhoitokiinteistöjen osaajana, toteaa Aren hankepäällikkö Ari Kakkinen.

Allianssimalli on viime vuosina yleistynyt hankemalli, jolla on haluttu parantaa yhteistyötä rakennushankkeissa. Allianssimallissa hanketta voidaan viedä läpi joustavasti, tehokkaasti ja taloudellisesti, kun kaikki osapuolet ovat sitoutuneet yhteiseen päämäärään.

”Arella on kokemusta alliansseissa toimimisesta useissa hankkeissa. Muun muassa Tampereen Rantatunneli, Suomenlinnan tunneli, Oulun Hiukkavaaran monitoimitalo ja Kempeleen terveyskeskus ovat merkittäviä allianssihankkeita, joissa Are on ollut mukana talotekniikan toteuttajana. Uskomme, että kokemuksella ja osaamisellamme on lisäarvoa myös tälle hankkeelle.”, lupaa Kakkinen.