Hyppää sisältöön
ARE ottaa vastuulleen Antiloopin 33 kiinteistön päivittäisen kiinteistönhoidon.
  • Tiedotteet
-

14 syyskuun 2022 5:00

ARE:lle mittava ylläpitosopimus Antiloopin kanssa – yritykset tähtäävät yhdessä merkittäviin energiansäästöihin

Talotekniikkayritys ARE ja kiinteistöomistaja Antilooppi kasvattavat yhteistyötään. ARE:n vastuulle siirtyy Antiloopin 33 kohteen kiinteistönhoito, tekniset huollot, sähkökäytönjohto sekä ulkoalueiden hoito. Lisäksi sopimukseen sisältyy ARE:n energianhallintapalvelu Energiamanageri. Laajempi yhteistyö ARE:n kanssa tulee edistämään Antiloopin kiinteistökannan energiatehokkuus- ja energiansäästötoimia entisestään.

Antilooppi on pääkaupunkiseudulla toimiva kiinteistöomistaja, joka kehittää toimitilojaan vastuullisesti ja pitkäjänteisesti. ARE ja Antilooppi ovat tehneet sujuvaa yhteistyötä kiinteistönhoidon parissa jo vuodesta 2017 lähtien.

”On hienoa päästä laajentamaan pitkäaikaista kumppanuuttamme. Kiinteistönhoidon lisäksi pääsemme vaikuttamaan palveluillamme nyt myös Antiloopin kiinteistöjen energiakulutuksen hillitsemiseen”, ARE:n yksikönjohtaja Tomi Auvinen kertoo.

ARE ottaa vastuulleen Antiloopin 33 kiinteistön päivittäisen kiinteistönhoidon, sisältäen kiinteistöjen taloteknisen ylläpidon ja huollot, sähköjärjestelmien käytönjohdon sekä ulkoalueiden hoidon. Aiempaa kokonaisvaltaisempi kiinteistönhoitopalvelu auttaa parantamaan Antiloopin kiinteistöjen viihtyvyyttä ja toimivuutta entisestään, edistäen samalla Antiloopin tavoitetta tarjota vastuullisia, ihmisten hyvinvointia tukevia työympäristöjä.

Vastuullisella yhteistyöllä energiansäästötalkoisiin

Antilooppi on ennakoinut tulevaa talvikautta käynnistämällä kattavan energiansäästöohjelman kiinteistöissään syyskuun aikana. Tämä on jatkoa Antiloopin jo ennestään pitkäjänteiselle ja merkittävälle vastuullisuustyölle kiinteistökannan energiankäytön ja sisäilman olosuhteiden edistämiseksi.

ARE:n kanssa alkava yhteistyö vahvistaa Antiloopin energiansäästötoimia entisestään. Energiamanageripalvelu tukee ja kehittää Antiloopin kiinteistöjen energiataloutta varmistaen parhaat mahdolliset ja samalla energiatehokkaat olosuhteet jokaisessa kiinteistössä. Energiamanageri auttaa mm. optimoimaan Antiloopin kiinteistöjen energiankäyttöä ja tunnistamaan konkreettisia, kohdekohtaisia energiansäästömahdollisuuksia. Toimien avulla saavutettavat energiansäästöt ovat erityisen merkityksellisiä kansallisten energiansäästötalkoiden kynnyksellä.

”Haluamme toimia kiinteistöalan vastuullisuustyön edelläkävijänä ja olla osaltamme mukana ratkomassa ajankohtaisia ja yhteisiä yhteiskunnallisia energiahaasteita. Siksi otamme nyt käyttöön lisäkeinoja energiakulutuksen hillitsemiseen syys- ja talvikaudella. ARE:n palveluiden mahdollistama energiansäästö toimii tässä erittäin ratkaisevassa asemassa”, Antiloopin johtaja Jani Winter kertoo.

”Tärkeään rooliin säästötalkoissa pääsee Energiamanagerimme, joka hallitsee ja optimoi Antiloopin kiinteistöjen energiataloutta. Talotekniikan avulla voimme vaikuttaa merkittävästi kiinteistöjen hiilijalanjälkeen ja olla merkittävässä osassa energiatalkoita”, Auvinen toteaa.

Energiataloutta paimentavan Energiamanagerin ohella ARE:n ja Antiloopin vastuulliseen yhteistyösopimukseen sisältyy ARE:n nollapäästöisten huoltoautojen käyttö sekä jäähdytyslaitteiden kylmäaineiden kierrättäminen sekä raportointi. Uusi yhteistyösopimus astuu voimaan vaiheittain vuoden 2022 aikana.

Lisätietoja:

Tomi Auvinen
yksikönjohtaja, ARE
tomi.auvinen@are.fi
p. 040 725 3595

Jani Winter
Associate Director, Facility Management, Antilooppi
jani.winter@antilooppi.fi
p. 040 485 7257