Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

14 huhtikuun 2023 5:00

ARE:lta kaupan kylmää myös Etelä-Kymenlaaksoon – ARE:n ja KSO:n yhteistyö käyntiin

ARE:n ja Kymen Seudun Osuuskaupan eli KSO:n uusi sopimus astui voimaan torstaina 13. huhtikuuta. Sopimukseen sisältyy kaupan kylmälaitteiden huollot ja korjaukset KSO:n lähes 40 kohteessa Etelä-Kymenlaakson alueella. Sopimus työllistää kolme arelaista.

KSO kilpailutti uuden huoltosopimuksensa loppuvuodesta 2022. Huoltosopimuksen voitti tuolloin Kylmä-2000 Oy, joka yrityskaupan myötä yhdistyi talotekniikkayritys ARE:n kanssa huhtikuun alussa.

”Kylmäosaamisemme ARE:lla vahvistui yritysoston myötä entisestään, ja nyt voimme yhdessä auttaa asiakkaitamme aiempaa laajemmin. On hienoa, että pääsemme laajentamaan toimintaamme nyt myös Kymenlaakson alueelle”, ARE:n yksikönjohtaja Janne Kokkonen sanoo.

Kylmälaitosten energiankulutus on merkittävä tekijä myymälöiden kokonaiskulutuksessa. Huollon lisäksi ARE:n ja KSO:n on tarkoitus tarkastella myöhemmin myös energiasäästöihin tähtäävän energiaoptimoinnin tarvetta.

”Energiaoptimointi tarkoittaa käytännössä kylmälaitoksen kaikkien toimintojen tarkastamista. Energiaoptimoinnilla on parhaimmillaan onnistuttu säästämään yksittäisen myymälän kylmälaitoksen kulutuksesta jopa 30 prosenttia ilman erillisiä investointeja tai muutostöitä. Helpolla toimenpiteellä on siis mahdollista saavuttaa merkittäviä energiasäästöjä”, Kokkonen kertoo.

Lisätietoja:
Janne Kokkonen
yksikönjohtaja, ARE
p. 040 300 6828
janne.kokkonen@are.fi