Hyppää sisältöön
Marraskuun ensimmäisellä viikolla Aren toimitusjohtajan tehtävässä aloitti Jarno Hacklin.
  • Tiedotteet
-

8 joulukuun 2021 6:50

Aren uusi toimitusjohtaja Jarno Hacklin aloitti marraskuun alussa: ”Aren tulevaisuus on mahdollisuuksia täynnä”

Marraskuun ensimmäisellä viikolla Aren toimitusjohtajan tehtävässä aloitti Jarno Hacklin. Talotekniikan toimiala on hänelle entuudestaan hyvinkin tuttu: aiemmin Hacklin toimi reilut viisi vuotta Caverion Suomen toimitusjohtajana ja vastasi viimeisimmässä tehtävään Caverion-konsernin projektiliiketoiminnan kehittämisestä Pohjoismaissa. Kaiken kaikkiaan hänellä on lähes parinkymmenen vuoden kokemus talotekniikka-alalta.

Aren toimitusjohtajan tehtävä tarjoaa Hacklinille uudenlaisen haasteen.

– Perheyrityksenä Aren kulttuuri ja toimintatavat osin eroavat esimerkiksi pörssiyrityksen käytänteistä. Suomessa ei ole tässä kokoluokassa kovin montaa firmaa, joissa kasvollinen omistaja on vahvasti läsnä kehittämässä yhtiötä pitkäjänteisesti. Omistajaperheen sitoutunut ja vahva läsnäolo hallitustyöskentelyn kautta näkyy nopeutena ja ketteryytenä tehdä päätöksiä. Se on erittäin tärkeää nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, Hacklin kertoo.

Uuden toimitusjohtajan ensimmäiset viikot ovat kuluneet yhtiöön, sen toimintaan ja henkilöstöön tutustumisessa. Hacklin kertoo olevansa erityisen vaikuttunut arelaisten osaamisesta ja sitoutumisesta.

–  Yhtiössähän on valtavasti maan parhaita talotekniikan osaajia. On ehkä hieman kliseistäkin sanoa, että ihmiset ovat tärkein voimavaramme, mutta meidän toimialallamme asia todella on niin. Meillä ei ole varsinaisesti tehtaita ja tuotantolinjoja, vaan valtaosa myynnistämme perustuu ihmisten tekemään työhön ja kaikkien meidän arelaisten ammattitaitoon.

Suomen lisäksi myös Ruotsi on Arelle tärkeä markkina-alue. Yhtiö on viime vuosina kasvanut länsinaapurissa yritysostoin. Hacklin tuntee Pohjoismaiden talotekniikan markkinat hyvin entuudestaan.

–  Aiemmassa työssäni vietin paljon aikaa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. On todella hienoa, että suomalainen toimija tekee yritysostoja lahden toisella puolella: edelleen paljon tavallisempaa on, että pohjoismaiset kilpailijamme ostavat suomalaisia yhtiöitä. Ruotsissa tavoitteena on vahva kasvu ja tulen varmasti viettämään jatkossa paljon aikaa siellä. Meillä on siellä erittäin osaava henkilöstö ja laaja, kilpailukykyinen tarjoama, joten tavoitteiden on oltavakin korkealla, Hacklin jatkaa.

Hacklin kertoo odottavansa innolla tulevaa vuotta ja tiivistä yhteistyötä arelaisten kanssa.

– Vielä on tietysti paljon opittavaa yhtiöstä, mutta jo nyt uskallan sanoa, että meillä on valtavasti potentiaalia kasvaa ja kehittää toimintaamme. Myös toimintaympäristön isot megatrendit kuten ilmastonmuutos, digitalisaatio ja kaupungistuminen kasvattavat tarvetta Aren palveluille. Kun saamme kannattavuutta vahvistettua ja toimintaamme vielä terävöitettyä hieman, uskon, että tulevat vuodet ovat oikein suotuisia liiketoiminnallemme. Tämä työ tehdään yhdessä, meidän kaikkien arelaisten voimin, Hacklin päättää.