Hyppää sisältöön
Kuva: Kiljavan Sairaala
  • Uutiset
-

2 maaliskuun 2021 2:22

Aresta Kiljavan Sairaalan huolto- ja ylläpitokumppani

Are aloitti Kiljavan Sairaalan kiinteistöjen huolto- ja ylläpitokumppanina 1.3.2021. Noin kahdeksan hehtaarin kokoinen Kiljavan sairaala-alue sijaitsee Keski-Uudellamaalla Nurmijärvellä. Are vastaa alueella kuuden rakennuksen ylläpidosta ja huollosta, sekä hoitaa lisäksi kiinteistöteknistä valvontaa ja päivystystä.

Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä (Keusote) järjestää Kiljavan Sairaalassa moniammatillista hoito- ja kuntoutustoimintaa. Kiinteistöissä työskentelee noin 120 henkilöä, potilaspaikkoja sairaalassa on käytettävissä 118.

Sairaalakiinteistöjen huolto- ja ylläpitotoiminnassa korostuu häiriöttömyys sekä turvalliset ja viihtyisät olosuhteet. Are tarjoaa kaikki kiinteistönhoidon palvelut samalta toimijalta talotekniikasta ulkoalueiden hoitoon, mikä vaikutti kiinteistönhoidon kilpailutukseen sekä Aren valintaan ylläpitokumppaniksi.

– Kilpailutuksen tarkoituksena oli siirtää huolto ja riskit laajemmille hartioille, toimintaan keskittyneelle yritykselle, Kiljavan Sairaala Oy:n toimitusjohtaja Päivi Flinkman summaa.

Maaliskuussa 2021 Kiljavan Sairaala Oy:n ja Aren sopimus astui voimaan ja kattaa Kiljavan Sairaalan kiinteistöhuollon palvelujen kokonaisulkoistuksen sisältäen kiinteistöhuollon päivittäistehtävät, kiinteistöteknisen valvonnan ja päivystyksen sekä ulkoalueiden hoidon.

– Kyseessä on Arelle merkittävä julkishallinnon ulkoistus, jossa meidät koetaan luotettavana kumppanina, joka kehittää toimintaansa ja toimii kustannustehokkaasti, yksikönpäällikkö Jukka Salo pohtii.

Kiinteistönhuollon ja ylläpidon sopimuksen myötä kokonaispalvelu tuotetaan arelaisten voimin. Mukana työskentelyssä on kohdehenkilöstön lisäksi kiinteistöpäällikkö ja turvallisuuspäällikkö. Lisäksi kiinteistönhoidon palveluntuotantoa tukee Aren asiantuntijapalvelut.

Tulevaisuudessa vastaavanlaisia ulkoistuksia nähdään varmasti enemmänkin, kun kunnallisia palveluita yksityistetään.

Lisätietoa:
Are Oy, yksikönpäällikkö Jukka Salo, p. 0400 423 993, jukka.salo@are.fi