Hyppää sisältöön
Työmaalla tapahtuvan valmistusprosessin avulla pystytään vähentämään merkittävästi työmaaliikennöintiä ja minimoimaan kuljetuksista aiheutuvat päästöt
  • Tiedotteet
-

30 lokakuun 2019 7:54

Blominmäen jätevedenpuhdistamon 12.000 metriä ilmanvaihtokanavaa valmistetaan suoraan työmaalla

Helsingin seudun ympäristöpalvelut (HSY) rakennuttaa Espoon Blominmäkeen uuden jätevedenpuhdistamon. Are toimii hankkeen taloteknisenä projektinjohtourakoitsijana vastaten kohteen LVI-, sprinkleri-, sähkö-, instrumentointi- ja automaatiotöistä. Jättihankkeen kokoluokkaa kuvaa se, että pelkästään IV-kanavaa asennetaan noin 12.000 metriä. Poikkeuksellisen suuren toimituksen vuoksi Are ja Lindab ovat päättäneet toteuttaa kanavatuotannon työmaaympäristössä. 

Puhdistamon rakentamiseen, varusteluun ja käynnistysvaiheeseen on varattu yhteensä neljä vuotta. Hankkeen on määrä valmistua elokuussa 2022. Pääosin kallion sisään rakentuva puhdistamo on logistisesti erittäin haastava kohde. Työmaalla tapahtuvan IV-kanavien valmistusprosessin avulla pystytään vähentämään merkittävästi työmaaliikennöintiä ja minimoimaan kuljetuksista aiheutuvat päästöt.

– Työmaalla tapahtuvan kanavatuotannon ansiosta tavaraa on aina työmaalla. Pystymme optimoimaan kanavan pituuden ja asennuksen, kun se voidaan tehdä suoraan määrämittaan. Tämä auttaa meitä saavuttamaan talotekniikalle asetetut tavoitteet kustannusten, aikataulun ja laadun suhteen, kertoo hankintapäällikkö Toni Pakalén.

Suurhankkeen toteuttaminen edellyttää saumatonta yhteistyötä eri osapuolten kesken. Lindab on Aren pitkäaikainen toimittaja IV-tuotteissa. Blominmäkeen toimitettavien ilmanvaihtokanavien määrä on volyymiltään poikkeuksellisen suuri ja lisäksi kohde asettaa erikoisvaatimuksia materiaalien ja kokojen suhteen. Kanavat täytyy muun muassa valmistaa haponkestävästä teräksestä.

– Toteutuksen vaativuus ja tiukka aikataulu haastoivat meidät yhdessä kehittämään logistiikkaan yksilöllisiä ratkaisuja. Tuotannon siirtäminen työmaalle ei olisi onnistunut ilman tiivistä kumppanuutta Aren ja Lindabin välillä, sanoo Lindabin myyntijohtaja Janne Nordling.

Lisätietoja:
Toni Pakalén, hankintapäällikkö, Are Oy, 040 487 0771, toni.pakalen@are.fi
Janne Nordling, myyntijohtaja, Oy Lindab Ab, janne.nordling@lindab.com