Hyppää sisältöön
  • Tiedotteet
-

21 maaliskuun 2022 6:00

Consti valitsi Are Sensus® -talotekniikkajärjestelmän Ilmalanrinteen uudiskohteeseensa

Are ja Consti ovat solmineet kuuden miljoonan euron arvoisen sopimuksen Helsingin Ilmalanrinteeseen rakentuvasta uudishankkeesta. Kohteen talotekniikka toteutetaan energiaviisaalla Are Sensus® -järjestelmällä.

Uudistuvaan Pasilan alueeseen kuuluva Ilmalanrinne on vilkasta toimistoaluetta Helsingissä. Constin rakenteilla oleva Project Crimson on toiminnassa olevaan toimistokompleksiin rakennettava lisäosa. Uudishanke sisältää kaksi toimitaloa sekä niiden välisen nivelosan.

Rakennettavien D- ja E-talojen ohella projektiin kuuluvat ala- ja yläkellareiden pysäköintilaitosten muutostyöt sekä muutokset C-talon nivelosassa. Toimitalot nivelosineen käsittävät kuusi kerrosta sekä ullakoiden tekniset tilat. Kohteen laajuus on 15 000 brm2. Toimistokompleksin A-, B- ja C-talot valmistuivat vuonna 2015.

– Are toteutti myös toimistokompleksin aikaisemman rakennusvaiheen Sensus-järjestelmällä. Olemme iloisia, että Sensuksen hyödyt kokonaisvaltaisena ja toimivana talotekniikkaratkaisuna on huomioitu ja sille on kiinnostusta sisäolosuhteiden hallinnan ratkaisuna, Aren johtaja Kai Nurho kertoo.

Faktat hankkeesta:
Hankkeen nimi: Project Crimson, Ilmalanrinne 1 D-E
Tilaaja: Consti Julkiset
Arvo: noin 6 M€
Urakkamalli: Kiinteähintainen LVIS-urakka Are Sensus® -järjestelmällä
Koko/laajuus: 15000 m2
Ajankohta: 2022 – valmistuminen kevät 2023
Tilaajan yhteyshenkilö: talotekniikkapäällikkö Jari Toikka

Lisätietoja:
Kai Nurho
johtaja, talotekniikkaprojektit, Are Oy
puh. 040 516 4233
kai.nurho@are.fi